Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Partner nad partnerko, brat nad brata, pes nad psa

Policijska kronika: Partner nad partnerko, brat nad brata, pes nad psa

Kamniški policisti so se v preteklem tednu ukvarjali z različnimi prekrški in kaznivimi dejanji, posredovati pa so morali tudi pri različnih sporih, tako med ljudmi, kot tudi med živalmi.

Kronika PP Kamnik (od 27. 5. do 3. 6. 2019)

PROMETNA NESREČA NA DRNOVEM
27.05.2019 – Na Drnovem se je zgodila prometna nesreča zaradi izsiljevanja prednosti voznika iz  stranske na prednostno cesto. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TRZINSKA KAJN IN ABEL
28.05.2019 – Policisti so intervenirali v zasebnem prostoru v Trzinu, ker je prišlo do spora med bratoma. Po zbranih obvestilih bosta oba kršitelja prejela plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

PROMETNA NA LAZAH
28.05.2019 – V naselju Laze v Tuhinju se je zgodila prometna nesreča zaradi neupoštevanja pravila srečanja in vožnje pod vplivom alkohola. Zoper povzročitelja prometne nesreče sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA PARTNERKI V KAMNIKU
29.05.2019 – Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini, kjer je partner v stanovanjski hiši svoji ženi grozil jo žalil in na njo vpil. Ker gre za ponavljajoča se dejanja s strani kršitelja in se je oškodovanka zaradi tega počutila ogroženo ter prestrašeno, je bilo po zbranih obvestilih ter na podlagi 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije, partnerju odrejena prepoved približevanja. Sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
30.05.2019 – V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo v kateri sta oba  udeleženca izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu in sta se sama dogovorila o nastali manjši materialni škodi. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA KOLESA  NA KORENOVI CESTI
30.05.2019 – Policista sta bila obveščena o tatvini kolesa na Korenovi cesti, kjer je neznani storilec, pred podjetjem Hella, odtujil zaklenjeno moško gorsko kolo znamke Author (sivo-modro-rumene barve) s št. okvirja UA17290119B. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

TATVINA SENČNIKA
31.05.2019 – Na Ljubljanski cesti v Kamniku je neznani storilec preko noči pred gostinskim lokalom odtujil senčnik in ga odnesel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NAJDEN ŠOP KLJUČEV PRI KNJIŽNICI V KAMNIKU
31.05.2019 – Občanka je prišla na postajo in prinesla šop ključev, v katerim je, med drugim, tudi ključ osebnega vozila znamke Seat z obeskom Lukovica (logo občina Lukovica) ter 7 ostalih različnih ključev. Lastnika ključev naprošamo, da se zglasi na policijski postaji in jih prevzame.

VINJEN VOZNIK V MOSTAH
31.05.2019 – V Mostah je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake vinjenosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.97 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PES UGRIZNIL PSA
01.06.2019 – Policisti so posredovali na območju Suhadol, kjer je na sprehodu spuščen pes pogrizel prijaviteljičinega psa . Po zbranih obvestilih bo kršitelju izdan plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.