Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Pobegli korenjak, tolovajski gasilec, žurer brez elektrike in vroče težave z mrčesom

Policijska kronika: Pobegli korenjak, tolovajski gasilec, žurer brez elektrike in vroče težave z mrčesom

Policijski delovnik minulega tedna so znova popestrili številni zlikovci in kršitelji…

Kronika PP Kamnik (od 9. do 15. 11. 2020)

KORENJAK JE POBEGNIL
9.11.2020 – Na Korenovi cesti je prišlo do prometne nesreče s pobegom, v kateri je neznani „korenjaški“ voznik z neznanim vozilom, zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu, z zunanjim vzvratnim ogledalom oplazil vozilo udeleženke in s kraja odpeljal ne da bi oškodovanki nudil podatke o svojih „koreninah“. Če bodo policisti pobeglega „koren-jaka“ izsledili, mu bodo napisali plačilni nalog, voznica, ki se je „korenjak“ prestrašil in povzročil škodo, pa mu bo lahko, šleka-pac, nastrgala korenčka.

TOLOVAJ SE JE IGRAL GASILCA
9.11.2020 – Neznani storilec je sredi belega dne neovirano pristopil v garažni prostor na Ljubljanski cesti, kjer je sprožil in izpraznil gasilni aparat. Kaj, razen svoje objestnosti, je neznani „gasilec“ pogasil, sicer ni znano, ga bodo pa policisti poskusili izslediti in predati roki pravice, ki mu morebiti lahko, razen kazni, naloži še družbeno koristno delo v enem izmed prostovoljnih gasilskih društev.

POSKUS VLOMA V VOZILO
10.11.2020 – V Suhadolah je neznanec s predmetom na vzvod skušal vlomiti skozi prednja desna vrata v osebni avtomobil, vendar mu je, ob napornem delu, najbrž zmanjkalo moči in volje, zato je od dejanja odstopil, vseeno pa je lastniku vozila povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil, zoper „utrujenega vlomilskega garača“, pa tudi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

KORONA PARTY
10.11.2020 – Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju. „Žurerju“ bo izdan plačil nalog.

ZASEG NEZNANE SNOVI NA DUPLICI
11.11.2020 – Na Duplici je imel policist v postopku občana, kateremu je bila zasežena neznana rjavo-prašnata snov v ALU foliji, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

NAJDENA DENARNICA
12.11.2020 – Občan je sporočil, da je pred trgovino Spar našel denarnico z vsebino, ki so jo policisti prevzeli in vrnili njeni presrečni lastnici.

POVOŽENJE DIVJADI PRI MOSTAH
12.11.2020 – Na regionalni cesti Moste-Brnik je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker je šlo za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, ji je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

SPUŠČEN PES V MOSTAH
13.11.2020 – V Mostah je do dveh otrok, ki sta se igrala pred stanovanjskim blokom, pritekel pes ter v igri skočil na otroka, pri čemer pa ni prišlo do ugriza. S pomočjo čipa je bila ugotovljena lastnica psa, ki ji je bil izdan plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

PESEK NA OBVOZNICI
14.11.2020 – Policisti so bili obveščeni, da je na kamniški obvoznici na cesti večja količina peska in zemlje, zaradi česar je obstajala nevarnost za druge udeležence v prometu. Policista sta izsledila kršitelja oz. voznika traktorja ter mu izdala plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
14.11.2020 – Neznanec je z orodjem na vzvod odprl okno v prvem nadstropju in prišel v notranjost stanovanjske hiše, iz katere pa ni ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil, zoper „nepoklicanega obiskovalca“ pa kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V KLET
14.11.2020 – Policisti so v Kamniku obravnavali vlom v klet, v katero je vlomil neznanec, ki je odtrgal okovje ključavnice obešanke ter vstopil v klet, iz katere je odtujil ozimnico, alkoholno pijačo in otroške plenice. Policisti bodo „ozimničarja“ poskusili izslediti.

ŽURERJU SO IZKLOPILI ELEKTRIKO
14.11.2020 – Zaradi predvajanja (pre)glasne glasbe so policisti v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelj je namreč glasbo navijal tako glasno, da se ni odzval na zvonjenje in trkanje policistov, obenem pa se je iz stanovanja slišalo zgolj nerazumljivo vpitje in še glasnejša glasba. Ker policisti na kraju niso mogli vzpostaviti javnega reda in miru, so na pomoč poklicali dežurnega serviserja Elektra, ki je žurerju začasno izklopil elektriko in omogočil „unplugged.“ doživetje. Poleg visokega računa za opravljeno storitev, bo kršitelj prejel še plačilni nalog, nato pa si bo najbrž znova zavrtel: „Moja mama je strela, moj foter je grom…“

VNEL SE JE ELEKTRIČNI LOVILEC MRČESA
15.11.2020 – Policisti so bili obveščeni, da je v industrijski coni v Žejah prišlo do požara v poslovnem objektu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se je v tretjem nadstropju, pred vhodom v pisarne, vnel električni lovilec mrčesa. Požar so pogasili gasilci iz prostovoljnega gasilskega društva Moste, Komenda in Križ, ki so požar na električnem lovilcu mrčesa z aparatom na prah pogasili. Z ogledom kraja je bil izključen sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, zato sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.