Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: “Pogumni” sosed, nočna obveščevalka in divji mopedist

Policijska kronika: “Pogumni” sosed, nočna obveščevalka in divji mopedist

Z voznicami se ne gre šaliti, nočno razgrajanje po bloku prikliče policiste, vožnja “v razkuženem stanju” še ni dovoljena, prav tako ni dovoljeno zmerjanje sosed, divjaško slalomiranje po cestišču, pa ne prinese točk svetovnega pokala.

Kronika PP Kamnik (od 22. do 28. 3. 2021)

POVZROČITELJ NESREČE JI USPEL UITI
22.3.2021 – V Soteski je prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh vozil, v kateri pa je povzročitelj nesreče s kraja pobegnil. Ker pa se z voznicami ne gre šaliti, se strahopetno bežanje za povzročitelja nesreče ni ravno najbolje izteklo. Udeleženka nesreče je namreč kar sama stopila v akcijo in ugotovila, da je povzročitelj njen sovaščan. Voznica je o »pogumnem sovaščanu« obvestila policiste, ki so izvedli nadaljnji postopek in pobeglemu vozniku izdali plačilni nalog po zakonu o cestnem prometu.

POVOŽENA SRNA
22.3.2021 – V nočnih urah je voznik osebnega vozila v naselju Potok pri Komendi povozil srno, ki je na kraju nesreče poginila. Ker je voznik izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so mu policisti na kraju izdali zgolj obvestilo o odstopu.

TREZNENJE BREZ VOZNIŠKE
23.3.2021 – Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila za katerega so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Ker vožnja v stanju preventivne razkuženosti, kljub vsem ukrepom še ni dovoljena, so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo, skupaj z obdolžilnim predlogom, poslali na pristojno sodišče.

NOČNA OBVEŠČEVALKA
23.3.2021 – Občanka Kamnika iz Ljubljanske ceste je sredi noči kolovratila po stanovanjskem bloku ter si je čas krajšala z zvonjenjem pri sosedovih, ki jim je po domofonu hkrati sporočala tudi njene domneve o njihovi družini, saj le-teh izgleda ni uspela predstaviti tekom dneva. Policisti bodo zbrali še nekaj informacij oz. obvestil v zvezi s prekrškom, nato pa bodo »nočni obveščevalki« bržkone izdali plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
24.3.2021 – Poštena občanka se je zglasila na kamniški policijski postaji, na katero je prinesla 10 eur, ki jih je našla na bankomatu Nove Ljubljanske banke na Perovem. Policisti so napisali zapisnik o najdenih stvareh, občan oz. občanka, ki je denar pozabil/a, pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

TATVINA SKIROJA
24.3.2021 – Neznani storilec je očitno nujno potreboval prevoz, zaradi česar si je, brez dovoljenja njegovega lastnika, »izposodil« skiro, ki je bil parkiran pred osnovno šolo. Tolovaj jo je s skirojem sicer popihal neznano kam, vendar ga bodo policisti, s pomočjo posnetkov nadzornih kamer, poskušali izslediti, mu naviti ušesa ter skiro vrniti njegovemu lastniku.

PREVEČ RAZKUŽEN ZA VOŽNJO
24.3.2021 – Policisti so imeli tudi tega dne v postopku voznika osebnega vozila, za katerega se je izkazalo, da vozi pod vplivom alkohola, kar pa ni dovoljeno. »Razkužencu« so policisti zato začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo, skupaj obdolžilnim predlogom, poslali v presojo »roki pravice« na pristojnem sodišču.

SLALOMISTIČNI MOPEDIST V ŠMARCI
25.3.2021 – Policista tekom kontrole prometa zaznala voznika mopeda, ki je vozil pod vplivom alkohola, pri tem pa po vozišču vijugal tudi brez nameščene zaščitne čelade. Kljub temu, da je bil brez čelade, pa ga je imel mopedist očitno kar precej »pod kapo« saj ni reagiral na ustavljanje z modrimi lučmi, ampak je še naprej bežal in nadaljeval z nevarno vožnjo po naselju Šmarca. Izgleda, da kar uspešno, saj mu je med samim bežanjem uspelo moped skriti in proti domu oditi peš, vendar sta ga policista izsledila, mu »zrecitirala« vse prekrške, ki jih je storil, njegove slalomske veščine pa nagradila s plačilnim nalogom, bržčas pa tudi točkami, ki ne štejejo za svetovni pokal.

SOSED JE ŽALI SOSEDO
26.3.2021 – Policisti so posredovali v Kamniku, kjer je sosed kršil javni red in mir s tem, da je vpil in verbalno žalil sosedo. Kaj natanko ji je rekel, sicer ne vemo, ampak zagotovo je bilo kaj sočnega, zaradi česar bo kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

LOTIL SE BO (POŠTENEGA) DELA
26.3.2021 – V Komendi je neznanec odklenil lopo v neposredni bližini stanovanjske hiše in iz nje odtujil ročno orodje. Kljub temu, da se utegne ljubitelj orodja bržkone lotiti poštenega dela, zoper njega sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
26.3.2021 – Policista sta v Kamniku kršitelju zasegla neznano snov rastlinskega izvora zeleno rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo, najverjetneje konopljo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

SPRAVIL SE JE NAD AVTO
27.3.2021 – Neznani storilec se je v Mostah znesel nad vozilom, na katerem je poškodoval pnevmatike, obenem pa je sprostil tudi svojo ustvarjalnost ter z neznanim predmetom porisal vozilo, s čemer je povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA NA KOVINARSKI
27.3.2021 – Na Kovinarski cesti je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, je bilo na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

IZ VOZILA JE UKRADEL DENAR
28.3.2021 – Neznanec je v Komendi, z razbijanjem trikotnega stekla sopotnikovih vrat, vlomil v vozilo in iz predala v vozilu odtujil okoli 900 eur gotovine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.