Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Policisti so prijeli roparja in razpečevalca prepovedanih drog

Policijska kronika: Policisti so prijeli roparja in razpečevalca prepovedanih drog

Policisti PP Kamnik so v prejšnjem tednu prijeli osumljenca več oboroženih ropov, v Šmarci pa tudi preprodajalca prepovedanih drog, s položnico pa so pomirili tudi občana, ki se je grdo obnašal na banki.

Kronika PP Kamnik (od 14. do 20. 2019)

ZLORABA BANČNE KARTICE
14.01.2019 – Občanka je na PP Kamnik prijavila zlorabo svoje bančne kartice, pri čemer je neznani storilec preko medmrežja pridobil podatke o plačilni kartici, nato pa je preko spleta na račun ameriškega podjetja nakazal določen znesek  in jo oškodoval.  Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
14.01.2019 – Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.64 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

POŠKODOVANJE VOZILA
15.01.2019 – Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila poškodovanje vozila na parkirnem prostoru, kjer ji je neznanec z neznanim ostrim predmetom po vozilu naredil več prask in jo materialno oškodoval. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
15.01.2019 – Policisti so imeli v Šmarci v postopku osebo, kateri so na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli neznano belo prašnato-grudasto snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo heroin. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

POLICIJSKO PRIDRŽANJE  ROPARJA
15.01.2019 – Policisti so na podlagi utemeljenega suma treh ropov na območju policijske postaje Kamnik zoper znanega storilca odredili policijsko pridržanje za 48 ur in v tem času opravili vsa preiskovalna dela (hišna preiskava, itd..). Storilec je bil odpeljan k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper osumljenega odredil pripor. 

GLASNA GLASBA  V LOKALU
16.01.2019 – Policisti so v enem izmed gostinskih lokalov v Kamniku posredovali zaradi preglasne glasbe z uporabo  radijskega sprejemnika, ki je motil nočni mir in počitek prijaviteljice. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

TATVINA IGRALNE KONZOLE
16.01.2019 – V eni izmed trgovin v Kamniku je neznani moški oblečen v trenirko in sivo jakno, črno kapo s police vzel igralno konzolo v vrednosti 409.99 eur ter odšel mimo blagajne ne da bi plačal. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POLICIJSKO PRIDRŽANJE RAZPEČEVALCA
17.01.2019 – Policisti so imeli v Šmarci  v postopku osumljenca,  ki je posedoval več zavitkov prepovedane droge. Policisti so mu na podlagi kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami odredili policijsko pridržanje, opravili vsa preiskovalna dela. Ugotovljeno je bilo, da je osumljenec že dal časa na območju Kamnika razpečeval prepovedano drogo, zato so ga policisti predali v postopek preiskovalnemu sodniku, ki pa je zanj odredil pripor.

VLOM V VOZILO
18.01.2019  – Na območju Kamnika so policisti obravnavali vlom v vozilo. Neznani storilec je pristopil do vozila in z neznanim predmetom na vzvod vlomil skozi voznikova prednja vrata in iz vozila odtujil avtoradio Pioner in ogledalo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NEDOSTOJNO VEDENJE DO USLUŽBENK NA BANKI
18.01.2019  – Policisti so na Novi Ljubljanski banki obravnavali kršitev javnega reda, saj se je na banki zglasil občan, ki je od uslužbenk zahteval denar, čeprav le-ta še ni bil nakazan na računu, kar ga je močno razburilo. Po zbranih obvestilih bo kršitelju izrečena globa po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

PREKORAČITEV OBRATOVALNEGA ČASA V LOKALU
20.01.2019 – V nadzoru enega izmed gostinskih lokalov na območju Kamnika so policisti zaznali kršitev prekoračitve obratovalnega časa, saj so se v gostinskem lokalu nahajali gostje, ki so bili postreženi z alkoholno pijačo po izteku obratovalnega časa. Sledi poročilo drugemu prekrškovnemu  organu.