Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Policisti so zasegli drogo in pištolo, lumpi pa hlodovino in zlatnino

Policijska kronika: Policisti so zasegli drogo in pištolo, lumpi pa hlodovino in zlatnino

Praznični dnevi so minili razmeroma mirno, kljub temu pa so imeli kamniški policisti in policistke kar nekaj dela, saj si nepridipravi niso privoščili počitnic.

Kronika PP Kamnik (od 29. 12. 2017 do 2. 1. 2018)

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI
29. 12. 2017 – Patrulja Policijske postaje Kamnik je bila napotena na Ljubljansko cesto v Kamniku, kjer je prišlo do prometne nesreče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila spregledala peško, katera je pravilno na prehodu za pešce prečkala vozišče in s prednjim delom vozila trčila vanjo, da je le ta padla po tleh in se telesno poškodovala. Peška je bila z reševalnim vozilom odpeljana na urgenco, zoper voznico osebnega avtomobila pa sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA LESA V BRIŠAH
30. 12. 2017 – Patrulja Policijske postaje Kamnik je obravnavala tatvino lesa v Brišah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom tedna oškodovancu odtujil cca. 5 kubikov hlodovine in ga s tem oškodoval za cca. 400 eurov. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA NA KRANJSKI CESTI
30. 12. 2017 – Policisti so bili poslani na Kranjsko cesto, kjer je prišlo do prometne nesreče v kateri je bil udeležen osebnega avtomobila kateri je trčil v robnik in poškodoval pnevmatiko in platišče. Obravnave policije ni potreboval, zato mu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

ZASEG PIŠTOLE ZA IZSTRELJEVANJE RAKET
31. 12. 2017 – Na varovanju javne prireditve Pravljični Kamnik, je bil občan dobljen pri izstreljevanju raket na prireditvenem prostoru. Osebi je bila zasežena pištola za izstreljevanje raket, 28 raket za izstreljevanje ter 121 potisnih nabojev. Policisti bodo zoper njega ustrezno ukrepali.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
31. 12. 2017 – Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v okolici Kamnika. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo skozi okno v pritličju, nato pa pregledal notranjost hiše in iz nje odtujil za cca. 3.000 € zlatnine. Policisti v zvezi vloma zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA NA ŠUTNI
01.01.2018 – Policisti so obravnavali prometno nesrečo na Šutni. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik pri nepravilnem premiku z vozilom trčil v parkirano vozilo in s tem lastniku parkiranega vozila na vozilu povzročil materialno škodo. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V KAMNIKU
02.01.2018 – Policisti so imeli v postopku dva občana, pri katerima je bila najdena neznana rjavo zelena posušena rastlina, za katero se sumi, da je prepovedana droga marihuana. Rastlina je bila občanoma zasežena, policisti jo bodo poslali v analizo in po izvedeni analizi sledi ustrezen ukrep.