Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Policisti zasegli drogo in tri avtomobile

Policijska kronika: Policisti zasegli drogo in tri avtomobile

Kamniške policistke in policisti so tudi v prvem septemberskem tednu lovili lumpe in nepridiprave, precej pa so imeli opraviti tudi s prometnimi nesrečami, ponarejenimi bankovci ter drugimi prekrški in kaznivimi dejanji.

Kronika PP Kamnik (od 4. do 10. septembra 2017)

NAJDEN PONAREJEN BANKOVEC
4. 9 2017 – Na eni izmed bank  v  Kamniku so odkril ponarejen bankovec. Policisti so ugotovili, da je bil pri štetju denarja dnevnega izkupička vnovčen ponarejen bankovec za 50 evrov, ki so policisti zasegli in poslali v analizo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO KOLESARJA
4. 9 2017 – Na Policijsko  postajo Kamnik sta se zglasila mladoletni kolesar in njegov oče ter prijavila prometno nesrečo. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se je mladoletnik s kolesom vozil iz smeri Spodnjih Stranj v smeri Kamnika. V krožišču, v bližini Fužin, se mu je v zadnje kolo zaradi prekratke varnostne razdalje zaletel voznik osebnega avtomobila. Udeleženca sta se sicer na kraju o škodi dogovorila in izmenjala podatke, vendar je naknadno mladoletnik zaradi bolečin iskal zdravniško pomoč v ZD Kamnik, zato bomo policisti zoper povzročitelja prometne nesreče ustrezno ukrepali.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO PEŠKE
5. 9 2017 – Zdravnica ZD Kamnik je obvestila Policijsko postajo Kamnik, da sta se pri njej zglasila udeleženca prometne nesreče. V nadaljevanju smo policisti ugotovili, da je v prometni nesreči udeležena mladoletna peška, ki je hodila po pločniku iz smeri Novega trga proti Šolski ulici. V smeri proti ZD Kamnik je pravilno pripeljal voznik osebnega vozila, kateremu je iz neznanega razloga peška skočila pred vozilo in padla, pri tem pa utrpela lahke telesne poškodbe. Materialna škoda ni nastala. V zadevi bodo policisti na Okrajno sodišče Kamnik podali obdolžilni predlog.

PROMETNA NESREČA
5. 9 2017 – V Zg. Stranjah je prišlo do prometne nesreče med dvema voznicama osebnih avtomobilov. Z ogledom kraja nesreče in opravljenimi razgovori je bilo ugotovljeno, da je do trčenja prišlo zaradi vzvratne vožnje voznice, ki je ob vožnji  zadela v prednji del drugega osebnega avtomobila. Z obema voznicama je bil opravljen alkotest, ki je pokazal 0,00mg/l, povzročiteljici pa je bil izdan plačilni nalog.

ZASEG TREH VOZIL ZARADI KRŠITEV CPP
6. 9 2017 – Policisti so imeli na območju Komende in Kamnika v postopku voznico in dva voznika osebnega avtomobila, pri katerih je bilo ugotovljeno, da  vozilo vozijo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vsem trem so bilo avtomobili zaseženi in odpeljani v hrambo do obravnave pri okrajnem sodišču.

NAJDEN PONAREJEN BANKOVEC
7. 9 2017 – Na eni izmed kamniških pošt so odkrili bankovec, za katerega so sumili, da je ponarejen. Sporni bankovec za 50 evrov je bil proti zapisniku zasežen, sledi pa zbiranje obvestil in analiza.

TATVINA DENARNICE V TRGOVINI
8. 9 2017 – Oškodovanka je zglasila na Policijski postaji Kamnik in prijavila tatvino denarnice v eni izmed kamniških trgovin. Ugotovljeno, da je neznanec izkoristil nepazljivost občanke in ji odtujil denarnico. Nastala je materialna škoda za približno 200 evrov, sledi pa zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

ZASEŽENA PREPOVEDANA DROGA
8. 9 2017 – Policisti so na območju Komende opravljali kontrolo prometa. Ustavili so vozilo z dvema osebama, od katerih je eden takoj ob ustavitvi vozila stekel s kraja. Policisti so ga ujeli in ugotovili, da je imel pri sebi več zvitkov z neznano belo snovjo in še več zavitkov z neznano zeleno snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Obema osebama so policisti odvzeli prostost in opravili ustrezne postopke.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI
9. 9 2017 – Operativno-komunikacijski center je patruljo Policijske postaje Kamnik  napotil na Ljubljansko cesto, kjer je prišlo do prometne nesreče. Na kraju ugotovljeno, da je voznik vozil neregistriran osebni avtomobil. Slednji je izsilil prednost drugemu udeleženemu vozniku osebnega avtomobila, ki je pravilno   pripeljal po Ljubljanski v smeri Kamnika. Po nesreči je povzročitelj s kraja odšel peš. Patrulja policistov ga je izsledila in opravila postopek. Ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola 1,25 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in registrske tablice in prepovedana nadaljnja vožnja. Materialna škoda znaša okoli 1.500 evrov. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

VLOM V OSEBNA AVTOMOBILA
9. 9 2017 – Neznanec je  na parkirnem prostoru v okolici Kamnika z razbitjem stekla vlomil  v dve vozili ter iz notranjosti odtujil več predmetov, nato pa s kraja  odšel. Opravljen ogled kraja kaznivega dejanja. Sledi zbiranje obvestil ter kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA NA PARKIRIŠČU
10. 9 2017 – Na Jakopičevi ulici v Kamniku je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkirano vozilo in pri tem poškodoval prednji levi del parkiranega vozila. Povzročitelj  je s kraja odpeljal v neznano kam. Nastala materialna škoda za približno 300 evrov. Za povzročiteljem še poizvedujemo.