Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Pozabljena vinjeta, vročekrvna ljubezen in mladoletnica za volanom

Policijska kronika: Pozabljena vinjeta, vročekrvna ljubezen in mladoletnica za volanom

Dan je že daljši, policijska ura še ne. Kljub nekoliko krajšim nočem imajo policisti cel kup dela, saj so v prejšnjem tednu obravnavali vrsto prometnih nesreč in tatvin, iskali pozabljeno avtocestno vinjeto in pobeglega voznika, ki je v avtopralnici trčil v sesalec, mirili vročekrvni parček ter iz prometa spravili nadobudno mladoletno voznico osebnega vozila.

Kronika PP Kamnik (od 8. do 14. 3. 2021)

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V PODGORJU
8.3.2021 – Neznani, bržkone pa tudi bolj slab voznik, je v Podgorju pri vzvratni vožnji trčil v sesalno mesto pri avtopralnici. Pri trku je sesalno mesto poškodoval, vendar ga je s kraja dogodka »kar posesalo«, ne da bi oškodovancu pustil svoje podatke. Na podlagi videoposnetka in z zbiranjem obvestil so policisti povzročitelja izsledili ter mu izdali plačilni nalog, ki mu bo »izsesal« tudi denarnico.

TATVINA GRADBENIH ELEMENTOV
8.3.2021 – V industrijski coni Žeje sta neznanca na gradbišču izvršila tatvino gradbenih elementov in se s kraja odpeljala s tovornim vozilom znamke Fiat Ducato, bele barve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

KUPILA IN POZABILA VZETI VINJETO
8.3.2021 – Občanka je na bencinskem servisu opravila nakup goriva in letne vinjete, ki jo je, po opravljenem plačilu, pozabila na pultu. Kasneje je v Ljubljani ugotovila, da je vinjeto pozabila, vendar le-te na prodajnem mestu ni bilo več. Policisti bodo pregledali video posnetke in zoper morebitnega »srečnega vinjetarja« podali kazensko ovadbo.

TATVINA KOLESA IZ KLETI
9.3.2021 – Neznani storilec je ponoči iz hodnika v kleti odtujil zaklenjeno moško gorsko kolo, fluorescenčno rumene barve, znamke MTB ROCKRIDER in jo popihal iz bloka. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA SESALCA
9.3.2021 – Na Ljubljanski cesti v Kamniku je neznani storilec iz kleti odtujil sesalec znamke Philips in po vsej verjetnosti odšel počistiti stanovanje. Policisti bodo »čistilca« poskušali izslediti, nato pa ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

DOLGOPRSTI NAKUPOVALEC
10.3.2021 – V trgovini Spar je zaloten občan s preveč dolgimi prsti zaloten pri tatvini artikla manjše vrednosti. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZELIŠČAR NA KOLODVORSKI
10.3.2021 – Policista sta imela na Kolodvorski ulici v postopku kršitelja, ki sta mu zasegla posušene delce rjavo zelene barve rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper zeliščarskega kršitelja, uveden hitri postopek.

NAJDENO KOLO V ŠMARCI
11.3.2021 – Občan je v Šmarci, ob teniških igriščih Virtus na obrežju Kamniške Bistrice, našel žensko kolo znamke Scirocco exlusive stil rdeče barve, št. okvirja CEK0108421, na katerem je nameščena črna košarica. Občana oz. občanko, ki pogreša svoje kolo, policisti naprošajo, da ga z ustreznimi dokumenti prevzame na policijski postaji.

DIMNIŠKI POŽAR V MOTNIKU
11.3.2021 – V Motniku je prišlo do dimniškega požara. V dimniku so se vnele saje, da ni prišlo do česa hujšega, pa je preprečil že sam lastnikki je še pred prihodom gasilcev in policistov ugasnil peč. Posledično se je dimnik ohladil, ugasnil pa je tudi ogenj, gasilci pa so vseeno preventivno pregledali okolico dimnika s termovizijsko kamero.

TATVINA KOLESA V ŠMARCI
12.3.2021 – Neznani storilec je iz drvarnice v Šmarci odtujil moško treking kolo znamke Author, neznanega modela, srebrne barve. Sledi zbiranje obvestil, zoper tatinskega kolesarja pa kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V ŽUPANJIH NJIVAH
12.3.2021 – V Županjih Njivah je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta se voznika zagozdila na ozkem cestišču. K sreči ni bilo nič hujšega, nerodna nesreča pa je bila, no, vsaj za očividce, bolj zabavna, kot nevarna. V nesreči ni bil nihče poškodovan, ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, obenem pa sta se sama uspela dogovoriti glede škode, so policisti na kraju izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

VROČEKRVNA LJUBEZEN
13.3.2021 – Policisti so posredovali v Kamniku, kjer sta se med seboj sprla partnerja, drug na drugega vpila, se prerivala, se nedostojno vedla in si še na druge neprimerne načine, kot jih je moč videti v kaki mehiški ali turški telenoveli, izkazovala strastno in vročo ljubezen. Policisti so razgrete strasti vročekrvnih golobčkov pomirili z izdajo plačilnega naloga.

MLADOLETNA VOZNICA
14.3.2021 – Po lokalni cesti Križ-Komenda je mladoletnica, v prisotnosti odrasle osebe, vozila osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so policisti vozilo zasegli in z avtovleko napotili v hrambo. Zoper mladoletno nesojeno voznico sledi poročilo na Center za Socialno delo, zoper odgovorno osebo pa obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.