Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Praškar, ropar in strašljiva vaza
Simbolična fotografija.

Policijska kronika: Praškar, ropar in strašljiva vaza

Policisti še vedno iščejo roparja, ki je, namesto bančne kartice, za dvig gotovine uporabil kar nož, vsaj nekaj dela pa jim je prihranila vaza, ki je pregnala vlomica.

Kronika PP Kamnik (od 2. do 7. 11. 2021)

PONAREJEN BANKOVEC
2.11.2021 – V poslovalnici Nove Ljubljanske banke so odkrili bankovec za 100 eurov, ki naj bi bil ponarejen. Policisti so bankovec zasegli in ga poslali v ekspertizo.

PIJAN NA LOKAH
2.11.2021 – Policisti so imeli na Lokah v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Ker vožnja »pod dopingom« ni dovoljena, mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, voznik pa se bo v kratkem srečal tudi s sodnikom, s katerim najbrž ne bosta nazdravljala.

POVOŽENA DIVJAD V KOMENDI
2.11.2021 –
Občan je policiste obvestil, da je na regionalni cesti Komenda-Vodice trčil v divjad in poškodoval vozilo. Ker je voznik izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče, ker pa policisti s povoženo divjadjo niso mogli opraviti postopka in preveriti, če je čez cesto morda tekla pod vplivom alkohola, pa prekrškarsko »zverino« iščejo lovci.

VDOR V RAČUNALNIŠKI SISTEM
3.11.2021 – Odgovorna oseba dveh podjetij z območja Kamnika je policiste obvestila o nedelovanju računalnikov oziroma zablokiranju le teh. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec opravil vdor v računalniški sistem firme ter, v zameno za povrnitev prvotnega stanja, zahteval denarno odškodnino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PRAŠNATE SNOVI
3.11.2021 – Policistka je v centru Kamnika kršitelju zasegla zavitek z neznano prašnato snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper »praškarja«, uveden hitri postopek.

ROP TRGOVINE
3.11.2021 –
Neznan storilec je v času zaključevanja oziroma zapiranja trgovine vstopil do blagajne v trgovine in od zaposlene z nožem v roki zahteval dnevni izkupiček, nato pa z nekaj bankovci zbežal neznano kam. Policisti so »mesarskega pomočnika«, ki je nož zamenjal za bančno kartico, sicer lep čas iskali po celem Kamniku, vendar ga zaenkrat še niso uspeli izslediti. Zato nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o izsledkih oz. uspešnosti svojega početa pa bodo obvestili  pristojno državno tožilstvo.

TATVINA KATALIZATORJA
5.11.2021 – Neznani storilec je na parkirišču Zikove ulice, z vozila znamke Opel, odtujil katalizator in s tem oškodoval občanko. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
5.11.2021 – Policisti so imeli na območju Duplice v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče. Če na sodišču pohitijo, bo lahko voznik martinoval kar z roko pravice.

POSKUS VLOMA V HIŠO
6.11.2021 – Neznana storilca sta prišla do stanovanjske hiše na Bevkovi ulici, kjer sta skozi pritlično okno kopalnice poskušala vstopiti. Še preden pa sta se zlikovca pri svojem umazanem početju uspela umiti ali olajšati, pa ju je pregnal »strašljiv« hrup razbite vaze, ki je bila postavljena na notranji okenski polici. Policisti vlomilska umazanca še iščejo.

VLOM V HIŠO
6.11.2021 – Neznani storilec je na območju Kamnika, predvidoma med 17:30 in 19:30 uro, z orodjem na vzvod vlomil skozi pritlično okno stanovanjske hiše, vanjo vstopil, nato pa odtujil denar in odšel neznano kam. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.600 evrov. Policisti so na kraju zavarovali sledi, vlomilca pa še iščejo.

PROMETNA NESREČA
7.11.2021 – Na parkirišču Arboretuma v Volčjem Potoku je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.