Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Pretep v dvigalu, pasji pohajač, ukradene marele in naglušni žurer

Policijska kronika: Pretep v dvigalu, pasji pohajač, ukradene marele in naglušni žurer

Ni lepšega, kot sedeti v senci gostinskega senčnika in se hladiti s pijačo, težava nastane le, če so gostilne zaprte, sonce pa vseeno neusmiljeno pripeka… 

Kronika PP Kamnik (od 6. do 11. 4. 2021)

V DVIGALU JE UDARIL SOSEDA
6.4.2021 – Policisti so posredovali v Kamniku, kjer je sosed soseda v dvigalu udaril z roko, ga odrinil in se do njega neprimerno vedel. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil, pretepaču iz dvigala pa izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PADEC VINJENEGA MOPEDISTA
6.4.2021 – Po mestni ulici iz Glavnega trga proti Šutni se je, pod vplivom alkohola, peljal starejši, izkušeni mopedist, ki je zaradi nepravilnega premika z motorjem padel po vozišču. K sreči se mopedist pri padcu ni huje poškodoval, so pa policisti, z izdajo plačilnega naloga, »poškodovali« njegovo denarnico.

SPUŠČEN PES V ZG. STRANJAH
6.4.2021 – Občanka je policiste obvestila, da po Zgornjih Stranjah kolovrati spuščen pes. Policisti so na terenu uspeli izslediti lastnika psa, ki so mu, zaradi neprimernega zavarovanja živali, izdali plačilni nalog.

TATVINA KOVINSKE OGRAJE NA VELIKEM JEZU
7.4.2021 – Neznanci so na Velikem jezu pri Stranjah izvršili tatvino kovinske ograje z vrati, ki so onemogočala dostop nepooblaščenim osebam do jezu, s čemer so oškodovali podjetje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA V GODIČU
8.4.2021 – V Godiču je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta  udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, jima je bilo na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA PRSTANA IN POGODBE IZ STANOVANJA
8.4.2021 – Neznani storilec je izkoristil nepazljivost občanke, ki je pustila odklenjeno stanovanje, za kar pa ji je zagotovo žal, saj ji je tatinski zlikovec ukradel prstan rumene kovine z graviranim kopitom in pogodbo v zvezi stanovanjem. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POŠKODOVANJE VHODNIH VRAT V TUNJICAH
9.4.2021 – V Tunjicah se je neznanec znesel nad vhodnimi vrati stanovanjske hiše, pri čemer je z neznanim predmetom razbil eno izmed večslojnih stekel in povzročil materialno škodo. Policisti bodo poskušali storilca izslediti, zoper njega pa bodo podali tudi kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

TATVINA ČITALCA V ŽEJAH
9.4.2021 – Neznani storilec je v industrijski coni Žeje ponoči iz polpriklopnika, ki je bil parkiran pred podjetjem, odtujil čitalec temperature s tiskalnikom. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

HIŠNA PREISKAVA
9.4.2021 –
Policisti so na območju občine Kamnik, na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo, pri kateri so zasegli manjšo količino neznane  prašnate snovi bele barve, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zoper prekrškarja sledi hitri postopek z odločbo.

NAGLUŠEN ŽURER
9.4.2021 – V Kamniku so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru, ki jo je, v mansardnem stanovanju na Ljubljanski cesti, kršitelj izvajal s predvajanjem preglasne glasbe. Ob prihodu policistov je glasna glasba sicer potihnila, vendar je kršitelj, spričo hrupa, bržkone že vsaj nekoliko naglušen, saj se ni odzval na trkanje in pozive policistov ter ni odprl vrat. Ko bodo zbrana vsa obvestila, bodo policisti »naglušnemu« kršitelju sluh poskušali popraviti s plačilnim nalogom.

TATVINA SENČNIKOV
10.4.2021 – Neznani storilec je neovirano pristopil na teraso gostinskega lokala, kjer je odtujil štiri senčnike rdeče barve z napisom Union ter s tem oškodoval lastnika lokala.  Policisti bodo zlikovskega ljubitelja sence poskušali izslediti ter ga kazensko ovaditi na pristojnem državnem tožilstvu.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA BEVKOVI
11.4.2021 – Na Bevkovi ulici v Kamniku je prišlo do prometne nesreče s pobegom, ki jo je, zaradi nepravilnega premika vozila, povzročil neznani voznik, ki je trčil v parkirano vozilo in s kraja »junaško« odpeljal. Sledi zbiranje obvestil, v primeru izsleditve povzročitelja, pa tudi ustrezen ukrep.