Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Prodajalki je kazal svojega lulčka
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Prodajalki je kazal svojega lulčka

Kamniški policisti iščejo neznanega moškega, ki ji se je vpričo prodajalke razkazoval in igral s svojim “skromnim premoženjem”.

Kronika PP Kamnik (od 24. do 29. 5. 2021)

POZABILA DENAR NA BANKOMATU
24.5.2021 – Občanka se je zglasila na policijski postaji in povedala, da je 23.5.2021 na bankomatu Nove Ljubljanske banke, ki se nahaja na bencinskem servisu Petrol Perovo opravila dvig denarja, ki ga je nato pozabila v reži bankomata. Najditelja naprošamo, da ga prinese na policijsko postajo Kamnik. V primeru, da najditelj denarja ne vrne, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
24.5.2021 – Policista sta v Kamniku kršitelju zasegla vrečko v kateri je imel neznano snov zeleno rjave barve rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

SAMOUK NA VOŽNJI
24.5.2021 – Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bilo osebno vozilo na podlagi zakona v cestnem prometu zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

OPRAVLJENO VEČ ZASEGOV V CENTRU KAMNIKA
25.5.2021 – Policisti so na območju centra Kamnika opravili več zasegov neznane snovi rastlinskega izvora zeleno rjave barve, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo, najverjetneje konopljo. Po opravljeni analizi bo znano za kakšno zdravilno snov gre in na podlagi tega zoper vse kršitelje sledi hitri postopek.

RAZKAZOVAL SVOJ “ŠPARGELJ”
25.5.2021 – Zaenkrat še neznani moški se je pripeljal na Kamniško obvoznico in v bližini stojnice za prodajo sadja opravil malo potrebo. Moški se je nato obrnil še proti prodajalki, ji pokazal svoj spolni ud ter se z njim še malo igral, s čemer je prijaviteljico spravil v neprijeten položaj. Policisti kamniškega razkazovalca »oneta«, ki svojega “divjega šparglja” ni uspel spraviti v promet, še iščejo, četudi se »s takšnimi malenkostmi«, kot jih je kazal naokoli, bržčas skorajda ni vredno ubadati. Mu pa bodo, v primeru izsleditve, izdali plačilni nalog.

PRIJAVA GOLJUFIJE
26.5.2021 – Neznani storilec je preko spletne strani autoscount24.de z lažnim prikazovanjem okoliščin preko spleta oškodovanca zavedel, da mu je  nakazal večjo vsoto denarja za nakup osebnega vozila znamke Volvo, ki pa ga na žalost ni prejel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

TATVINA KOLESA
26.5.2021 – Neznani storilec je sredi belega dne izpred šole odtujil zaklenjeno električno kolo znamke Neon Letric, črne barve in jo popihal neznano kam.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POLICIJSKO PRIDRŽANJE
26.5.2021 – Policisti so na podlagi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj tatvine, ki so bile izvedene na območju policijske postaje Kamnik, zoper znanega storilca odredili policijsko pridržanje za 48 ur in v tem času opravili vsa preiskovalna dela (zbiranje obvestil in dokazov itd..). Storilec je bil odpeljan k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper osumljenega odredil pripor.

PIJAN OČE
26.5.2021 –
Policisti so posredovali pri sporu, kjer se je pijani kršitelj nedostojno vedel do svojega sina, ki je montiral okna v skupnem stanovanju.  Kršitelju  je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

GLASNA GLASBA IN PREKORAČITEV OBRATOVANJA
27.5.2021 – Policisti so bili obveščeni o preglasni glasbi, ki se sliši iz lokala na Ljubljanski cesti v Kamniku posledično pa motenje nočnega miru in počitka.  Na kraju ugotovljena kršitev obratovalnega časa lokala v katerem se je nahajalo večje število oseb, ki se ob poslušanju preglasne glasbe zabavajo in plešejo. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep ter predlog pristojnemu inšpektoratu.

PROMETNA NESREČA
28.5.2021 – V Domžalah se je zgodila prometna nesreča zaradi nepravilne vožnje mimo voznika, ki je oplazil drugo vozilo. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PREKORAČEN OBRATOVALNI ČAS LOKALA
29.5.2021 – Pri nočnem nadzoru sta policista v Volčjem Potoku opravila nadzor gostinskega lokala in na terasi opazila večje število gostov, ki so bili postreženi z alkoholno pijačo po dovoljenem obratovalnem času, za mizo pa je sedelo več oseb hkrati, kot je to dovoljeno. Zaradi ugotovljenih kršitev sledi predlog pristojnemu inšpektoratu.