Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Razgrajanje pred vrati bivše, ukradena palčica in zaspani povzročitelj nesreče

Policijska kronika: Razgrajanje pred vrati bivše, ukradena palčica in zaspani povzročitelj nesreče

V minulem tednu so kamniški policisti, med drugim, obravnavali voznika, ki je po trčenju z drevesom ter garažnimi vrati, zadet in pijan, v avtu zaspal spanje pravičnega, iz prometa spravili njegovega pivskega bratca, ki je napihal kar 1,89, pomirili nesrečnega Romea, ki je razgrajal pred vrati svoje bivše, iščejo pa tudi tatinskega zlikovca, ki je ukradel vrtno palčico.

Kronika PP Kamnik (od 31. 8. do 6. 9. 2020)

VLOM V PICERIJO
31.08.2020 – Neznani storilec je ponoči skozi okno vlomil v picerijo in iz denarnic odtujil večjo vsoto gotovine ter tako oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

TEŽIL JE NA VRATIH BIVŠE
31.08.2020 – Policisti so posredovali v Kamniku, kjer se je bivši partner neprimerno vedel, vznemirjal in dalj časa zvonil ter razbijal po vratih prijaviteljice, ki se je prestrašila in ga ni želela videti. Sledi zbiranje obvestil, zoper razgrajaškega Romea pa tudi plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

ZAPARKIRAN DOVOZ
31.08.2020 – Policisti so bili obveščeni o zaparkiranem dovozu do garaže in posledično do opreme, tako je bilo na vozilo izdano obvestilo o prekršku.

POSKUS VLOMA V VOZILO
01.09.2020 – Neznani storilec je z neznanim predmetom na vzvod skozi prednja desna vrata vozila poskušal vlomiti v vozilo, vendar je od dejanja odstopil in povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

GOLJUFIJA V TRGOVNI LIDL
01.09.2020 – Gluhonema mlada ženska je v trgovini Lidl pobirala prostovoljne prispevke za neznano organizacijo za gluhoneme, pri tem pa izigrala in ogoljufala dobrosrčnega občana, ki ni imel pri sebi drugega denarja, kot bankovec za 100 eur. Le-tega ji je izročil z namenom, da storilka obdrži 10 eur, 90 eur pa mu ob menjavi denarja na blagajni vrne, česar pa omenjena seveda ni storila ampak je iz trgovine zbežala z omenjenim plenom.

Policisti občane pozivajo in naprošajo, da naj ne nasedajo tovrstnim goljufijam, ampak naj, če primere opazijo, nemudoma obvestijo policijo.

SUPERHIK V KOMENDI
02.09.2020 – V Komendi so policisti ustavili voznika osebnega vozila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Le-ta je ob pravilni uporabi pokazal, da ga ima voznik kar krepko pod kapo, saj je meritev pokazala kar 1.89 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper Superhika iz Komende sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA ŠPORTNIH COPAT IZ GARDEROBNE OMARICE
02.09.2020 – V srednji šoli je neznanec iz odklenjene šolske omarice odtujil čevlje znamke Nike Airforce 1 mid, bele barve, s čemer je oškodoval njihovo lastnico. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZADET KOT MAMBA JE PO DVOJNEM TRČENJU ZASPAL V AVTU
04.09.2020 –  V Bistričici je prišlo do prometne nesreče, ki jo je, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, povzročil voznik osebnega vozila, ki je najprej trčil v drevo, nato pa, po nadaljevanju vožnje, še v garažna vrata stanovanjske hiše, kjer je v vozilu zaspal.

Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik vozil neregistrirano vozilo, za nameček pa še pod vplivom alkohola in drugih substanc, za katere mu je bil odrejen strokovni pregled, ki pa ga je kršitelj odločno odklonil.

Zaradi večjega števila kršitev, in sicer kršitev javnega reda in miru, zakona v cestnem prometu, zakona o obveznem zavarovanju v prometu, zakona o motornih vozilih, zoper voznika sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku, bržkone pa ga bo prejeti račun za vse kršitve dodobra streznil in prebudil.

UKRADEL JE PALČICO
04.09.2020 – Neznani storilec je iz predprostora prodajalne vrtnega centra Gašperlin odtujil vrtno palčico velikosti 70 cm, nato pa s kraja odšel ter si z ukradeno palčico bržkone okrasil domači vrt. Zoper tatinskega palčjega ženina, ki si je s krajo najbrž priskrbel nevesto, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POMOČ PRI PREVOZU
04.09.2020 – Policisti so, na podlagi zaprosila zdravnika Zdravstvenega doma Kamnik, nudili pomoč pri prevozu bolne, agresivne in nepredvidljive osebe v psihiatrično kliniko v Ljubljano, kjer je ostala na zdravljenju.

TATVINA KOLESA IN DENARNICE
05.09.2020 – Neznanec je izkoristil priložnost in na avtobusni postaji v Kamniku odtujil športno modro kolo ter črno jakno z denarnico, ki je bilo nezavarovano in prislonjeno na ograjo tamkaj pustil lastnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PADEC KOLESARKE V NEVLJAH
06.09.2020 – V Nevljah je, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, prišlo do padca kolesarke, ki se je pri padcu lahko telesno poškodovala, zaradi česar je bila z reševalnim vozilom Zdravstvenega doma Kamnik odpeljana na Urgenco. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.