Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Razgrajaška gostja je pljuvala kot besna lama

Policijska kronika: Razgrajaška gostja je pljuvala kot besna lama

Kamniški policisti so, med drugim, v prejšnjem tednu obravnavali nekaj kraj in prometnih nesreč, opravili hišno preiskavo pri preprodajalcu droge, ki so mu zasegli okrog pol kilograma marihuane, pomirili in popisali pa so tudi razgrajaško in kot besno lamo pljuvajočo gostjo, ki je zmerjala natakarico.

Kronika PP Kamnik (od 28. 1. do 2. 2. 2019)

TATVINA POTNEGA LISTA NA VRHPOLJAH
28.01.2019 – Policisti so obravnavali tatvino iz stanovanjske hiše v Vrhpoljah, kjer je neznani storilec izkoristil nepazljivost lastnice, vstopil v odklenjeno hišo in iz nje odtujil potni list. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZLORABA BANČNE KARTICE
28.01.2019 – Na policijski postaji se je zglasil občan, ki je prijavil zlorabo bančne kartice. Neznani storilec je namreč prek medmrežja pridobil podatke o njegovi plačilni kartici, nato pa je preko spleta na račun podjetja v Španiji nakazal določen znesek s čemer je oškodoval lastnika kartice. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

HIŠNA PREISKAVA ZARADI DROG
29.01.2019 – Policisti policijske postaje Kamnik so pri občanu zaznali kaznivo dejanje preprodaje prepovedanih drog, zaradi česar so od Okrajnega sodišča v Kamniku pridobili odredbo za hišno preiskavo. Pri preiskav na območju PP Kamnik, ki je bila izvedena pri omenjenem občanu, so policisti zasegli okoli 0,5 kg prepovedane droge marihuane oz. posušene rastline konoplja. Po zbranih obvestilih bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
30.01.2019 – Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, ki so ji, na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov, zasegli cigaretni ogorek z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo rastlinskega izvora. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

PADLA NA POLEDENELEM PARKIRIŠČU PRI HOFERJU
31.01.2019 – Policisti so pri trgovini Hofer obravnavali padec občanke, ki je na poledeneli ploskvi padla pri izvozu iz parkirišča ter se telesno poškodovala. Občanka je bila z  reševalnim vozilom ZD Kamnik odpeljana na urgenco, policisti so naredili urgentni zaznamek.

POŽAR NA HIŠI RAVNE PRI ŠMARTNEM
31.01.2019 – V naselju Ravne pri Šmartnem so policisti obravnavali požar stanovanjske hiše, do katerega je, po ugotovitvah preiskave, prišlo zaradi pregretja in poškodovanja električnega vezja na bojlerju, ki se je vnelo, požar pa se je razširil na streho stanovanjske hiše. V intervenciji je sodelovalo 81 gasilcev z dvanajstimi vozili. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA V LOKALU
01.02.2019 – Policisti so bili obveščeni, da v enem izmed kamniških gostinskih lokalov razgraja gostja. Kršiteljica je v lokalu prosila zaposleno, da ji posodi mobilni telefon, česar pa ta ni storila, kršiteljica pa jo je začela žaliti, jo odrinila in pljunila. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
31.01.2019 – Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.94 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA V PARKIRNI HIŠI QLANDIJE
02.02.2019 – Na parkirišču Qlandije  je bila obravnavana prometna nesreča do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA V TRGOVINI
02.02.2019 – V trgovini Spar v Qlandiji je neznani storilec izvršil tatvino artiklov v skupni vrednosti 33.16 evra. Policisti so v trgovini zasegli posnetke varnostnih kamer. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.