Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Ropar je lastnico hiše dvakrat udaril po obrazu

Policijska kronika: Ropar je lastnico hiše dvakrat udaril po obrazu

Kamniški policisti so v minulem tednu obravnavali tudi roparsko tatvino v stanovanjski, pri kateri je nepridiprav dvakrat po obrazu udaril lastnico stanovanjske hiše, ki ga je zalotila pri nečednem početju. Roparja so policisti že prijeli, so pa v minulem tednu mirili tudi sosedi, ki sta se sprli zaradi kidanja snega.

Kronika PP Kamnik (od 5. do 11. 3. 2018)

GOLJUFIJA PRI PRODAJI MOBILNEGA TELEFONA
05.03.2018 – Na policijsko postajo Kamnik se je zglasila občanka in prijavil, da je bila ogoljufana pri prodaji mobilnega telefona. Ugotovljeno je bilo, da je preko aplikacije let GO prodala mobilni telefon in ga po pošti poslala kupcu, denarja pa ni prejela. Zoper storilca sledi  kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA KAMNIŠKI OBVOZNICI
05.03.2018 – Policisti so na Kamniški obvoznici obravnavali prometno nesrečo s samoudeležbo voznika osebnega vozila. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

SOSEDI STA SE SPRLI ZARADI SNEGA
06.03.2018 – Zaradi odmetavanja snega sta se v Kamniku sprli sosedi, pri čemer je ena drugo žalila, večkrat zvonila po zvoncu in razbijala po vhodnih vratih druge. Kršiteljici je bil zaradi kršenja javnega reda in miru izdan plačilni nalog.

VLOM V KONTEJNER
07.03.2018 – Na Duplici so policisti obravnavali vlom v kontejner, kjer je neznani storilec preko noči z orodjem na vzvod vlomil in iz notranjosti odtujil alkoholno pijačo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ROPARSKA TATVINA V KAMNIKU
07.03.2018 – V Kamniku je neznani storilec skozi odklenjena vhodna vrata vstopil v eno izmed  stanovanjskih hiš, kjer je v notranjosti pregledal prostore in odtujil različne predmete.

Pri dejanju ga je zalotila lastnica hiše, ki je storilca poskušala zadržati, a jo je ta zato, da bi obdržal odtujene predmete dvakrat udaril v predel obraza in s plenom pobegnil.

Policisti so na kraju zavarovali sledi storilca in pričeli z zbiranjem obvestil na podlagi katerih so 8.3.2018 prišli na sled osebi, ki je storila opisano dejanje. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja so osebi odvzeli prostost in jo pridržali. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TELESNIMI POŠKODBAM
08.03.2018 –
Policisti so na Cankarjevi cesti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo tovornega in osebnega vozila do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika tovornega vozila. Udeležencu in sopotniku v vozilu je bil izdan poškodbeni list (bolečine v ledvenem delu). Povzročitelju je bil za prometno nesrečo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG VOZILA NA PEROVEM
10.03.2018 – Patrulja policijske postaje Kamnik je imela na Perovem v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
11.03.2018 – V Kamniku je bil eni osebi zasežen kovinski mlinček z neznano zeleno posušeno snovjo, rastlinskega izvora za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.