Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Tatovi kradejo tudi cela drevesa

Policijska kronika: Tatovi kradejo tudi cela drevesa

Kamniški policisti in policistke so, med drugim, v minulem tednu obravnavali prometno nesrečo, poskus vloma, napadalnega psa, zlorabo bančne kartice, alkoholizirane voznike in nekaj tatvin.

Kronika PP Kamnik (od 18. do 24. 2. 2019)

PROMETNA NESREČA V SOTESKI
18.02.2019 –
Policisti so v soteski obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi napačnega parkiranja tovornega vozila ter nepravilne vožnje voznika osebnega vozila, ki se je peljal mimo. Obema udeležencema je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V GODIČU
18.02.2019 – Policisti so v Godiču ponovno obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je poskušal v hišo vlomiti skozi pritlično okno, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PES NAPADEL DRUGEGA PSA
19.02.2019 –
V Godiču je občanka sprehajala svojega psa, ko je do njiju pritekel pes, ki ni bil ustrezno fizično varovan (ni bil na povodcu) in napadel ter ugriznil njenega psa. Po zbranih obvestilih bo lastnici neprivezanega psa izdan plačilni nalog za kršitev zakona o zaščiti živali.

TATVINA V TRGOVINI MULLER
19.02.2019 –
Zaposleni v trgovini Muller so ugotovili tatvino izdelkov v skupni vrednosti 221,94 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK IN ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
20.02.2019 –
Policista sta opravljala kontrolo prometa na Kamniški obvoznici, ko se je mimo pripeljal voznik, ki je zapeljal v rdečo luč. Policista sta zapeljala za njim in ga pričela zaustavljati z zvočnimi in svetlobnimi znaki, vendar voznik le tega ni upošteval. Kršitelj je nato na Duplici zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in trčil v drevo. Voznik  je kazal očitne znake opitosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.63 mg alkohola v litru izdihanega zraka.

Vozniku je bil na kraju, na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov, opravljen zaseg dveh pvc vrečk z neznano snovjo zeleno-rjave barve rastlinskega izvora. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu, za vožnjo pod vplivom alkohola sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku, za posedovanje morebitne prepovedane droge pa, po analizi, sledi hitri postopek.

NEREČA PRI DELU
21.02.2019 –
V gozdu pod Svetim Primožem je občan opravljal sečnjo drv v lastnem gozdu. Med sekanjem drevesa mu je veja udarila po motorni žagi, zaradi česar se je porezal po desnem stegnu in se lahko telesno poškodoval. S kraja nesreče je bil odpeljan z reševalnim vozilom ZD Kamnik.

ZLORABA BANČNE KARTICE
21.02.2019 – Na kamniški policijski postaji se je zglasil občan in prijavil zlorabo bančne kartice, ki jo je zlorabil neznani storilec. Le-ta je preko medmrežja pridobil podatke o plačilni kartici, nato pa opravil več spletnih nakupov in ga oškodoval. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA LESA NA VELIKEM HRIBU
22.02.2019 – Policisti so v naselju Veliki Hrib v Tuhinjski dolini obravnavali tatvino drv oz lesa. Neznani storilec je namreč v tujem gozdu posekal okoli 20 dreves, jih spravil na svojo parcelo in pripravil  drva, s tem pa lastnika gozda oškodoval za okoli 500 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
23.02.2019 – Na območju Kamnika so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake vinjenosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.73 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PADLA S KOLESOM NA CESTI STARI GRAD – KAMNIK
24.02.2019 – Na Starem gradu so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti in zaviranja kolesarke, ki je pri tem izgubila oblast nad kolesom in padla po vozišču. Kolesarka se je pri padcu telesno poškodovala, policisti pa so ji izdali plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.