Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Tatvina venca z groba, vročekrvni Šmarčanki in nepovabljen hotelski gost

Policijska kronika: Tatvina venca z groba, vročekrvni Šmarčanki in nepovabljen hotelski gost

Policisti iščejo »cvetličarja«, ki je z groba pokojnika ukradel venec ter nepovabljenega »turista«, v Šmarci pa so pomirili trmoglavi in vročekrvni sosedi, ki sta si skočili v lase.

Kronika PP Kamnik (od 20. do 26. 12. 2021)

TATVINA TORBICE NA IGRIŠČU
20.12.2021 – Na igrišču OŠ Marije Vera je neznanec izkoristil nepazljivost oškodovanca, ki se je igral svojim otrokom na igrišču in mu tako iz klopce odtujil manjšo črno torbico z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA VENCA IZ GROBA
20.12.2021 – Neznani storilec je z groba pokojnika na kamniških Žalah odtujil venec. Kaj je zmikavta navedlo k skrunitvi groba in tatvini venca najbrž ve le sam, se pa iskreno nadejamo, da s pokopališkega cvetja ni uporabil za morbidno dvorjenje kaki mladenki ali za novoletno krasitev svojega stanovanja. Tvega namreč, da ga ne bodo »strašili« zgolj policisti, ampak tudi duh okradenega pokojnika. Upamo, da pokopališkega »cvetličarja« policisti čim prej izsledijo ter poskrbijo, da bo vsaj nekaj časa »počival v miru« nekje za rešetkami.

TEŽKA NOGA NA PEROVEM
20.12.2021 – Policisti so na Perovem obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti in nezbranosti, saj se je voznica preveč ozirala naokrog. Svojo pozornost je namreč pretirano namenjala neznanemu predmetu ob cestišču, njena radovednost pa se ni dobro končala, saj je trčila v vozilo pred seboj. Za spomin na »pretresljiv« dogodek, so ji policisti napisali plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
21.12.2021 – Na parkirišču Samostanske ulice je prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil zaenkrat še neznani voznik. Le-ta je namreč, zaradi nepravilnega premika vozila, trčil v parkirano vozilo, nato pa jo s kraja odkuril, kolikor so ga nesle pnevmatike. Policisti bodo parkiriščnega »begavčka« poskušali izslediti.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
21.12.2021 – Občan se je zglasil na policijski postaji v Kamniku in prinesel denar, ki ga je našel na bankomatu Nove KBM na Usnjarski ulici pri trgovini Spar. Policisti so napisali zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

VROČEKRVNI ŠMARČANKI
22.12.2021 –
Policisti so v Šmarci obravnavali spor med trmastima sosedama, ki sta kršili cestno prometne predpise s tem, da se druga drugi z vozili nista hoteli umaknili na ozki cesti, s čemer sta ovirali tudi promet. Ker nobena izmed njiju ni hotela popustiti, sta si, za lepši predpraznični čas, skočili še v lase ter si medsebojno voščili z besedami, ki ne prenese ne papir, ne zaslon. Po medsebojnem »obdarovanju« in »friziranju« so ju pomirili modri možje postave, ki so obema izročili čestitki v obliki plačilnega naloga.

ZLORABA BANČNE KARTICE
22.12.2021 – Občanka je na PP Kamnik prijavila zlorabo bančne kartice. Le-to je namreč zlorabil neznani storilec, ki je preko medmrežja pridobil podatke o plačilni kartici, nato izvedel več spletnih transakcij in jo oškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, sledi pa še kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PONAREJEN BANKOVEC
23.12.2021 – Še dobro, da ima zaposlena na banki že dolgoletne vsakodnevne izkušnje z denarjem, saj je pri štetju dnevnega depozitnega pologa fizične osebe zaradi suma, da gre za ponarejen bankovec, iz prometa izključila bankovec za 50 eur. Policisti bodo domačega »tiskarja« poskusili izslediti.

TATVINA KATALIZATORJEV
23.12.2021 – Policisti so obravnavali tatvino katalizatorjev iz dveh vozil na območju Kamnika. Zbiralce dragocenih surovin bodo policisti poskušali izslediti in poslati na prevzgojo oz. »reciklažo« za rešetkami.

POVOŽENA DIVJAD V STRANJAH
24.12.2021 – Občan je policiste obvestil, da pri Spodnjih Stranjah trčil v divjad in poškodoval vozilo. Ker je voznik izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. Jelenček Rudof, a si v redu?

OKRADLI SO GA MED LULANJEM
24.12.2021 – Občan se je nahajal v enem izmed lokalov na območju Ljubljane, ko mu je neznanec v času, ko se je oškodovanec nahajal v toaletnih prostorih, iz nahrbtnika odtujil etui z denarjem in dokumenti. Policisti bodo kaznivo dejanje tatvine odstopili pristojni policijski postaji v reševanje.

POZABIL DENAR NA BANKOMATU
24.12.2021 – Občan se je zglasil na policijski postaji in povedal, da je 17. 12. 2021 na bankomatu Nove Ljubljanske banke, ki se nahaja na bencinskem servisu Petrol Perovo, opravil dvig denarja, ki ga je nato pozabil v reži bankomata. Najditelja naprošamo, da ga prinese na policijsko postajo Kamnik. V primeru, da najditelj denarja ne vrne, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POSKUS VLOMA V HOTEL
25.12.2021 – Neznani storilec je ponoči v Kamniku pristopil do stranskih pritličnih vrat hotela, na katerih je s silo razbil steklo ter poskušal vstopiti v hotel. Tekom dejanja pa se je »hotelski gost« najbrž spomnil, da ne izpolnjuje pogoja PCT, zato si je premislil in od dejanja odstopil. Kljub temu, da v hotelu ni prespal, je s svojim dejanjem povzročil kar nekaj škode, policisti pa ga bodo poskušali izslediti in mu zaračunati »turistično takso«.

POŽAR NA BREGU
26.12.2021 – Policisti so bili obveščeni o požaru na Bregu pri Komendi, do katerega je prišlo zaradi odvrženega vročega pepela. V požaru je pogorela vrtna lopa, požar pa so pogasili gasilci prostovoljnih društev iz Križa, Komende in Most. Policisti še zbirajo obvestila, sledi pa kazenska ovadba za povzročitev splošne nevarnosti.