Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Tatvine, vlomi in žaljivo obmetavanje z grdimi besedami

Policijska kronika: Tatvine, vlomi in žaljivo obmetavanje z grdimi besedami

Kamniški policisti so v minulem tednu obravnavali več tatvin in vlomov, obenem pa so mirili tudi žaljive razgrajače, ki so na različne načine kršili javni red in mir.

Kronika PP Kamnik (od 15. do 21. 7. 2019)

NAJDENO KOLO
15. 7. 2019 – Na Ljubljanski 4/f v Kamniku je bilo najdeno gorsko kolo znamke TOPBIKE, sivo
bele barve, ser. št. DE7078281. Kolo se nahaja pri najditelju.

Z BALKONA JE METAL ZEMLJO
15. 7. 2019 – V Kamniku je zaradi metanja zemlje z balkona prišlo do spora med sosedoma. Po zbranih podatkih in opravljenih razgovorih bo kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL V ŠMARCI
16. 7. 2019 – Neznani storilec je ponoči, nekako med 12:00 uro in 8:30 uro, v naselju Šmarca z orodjem na vzvod poskušal vlomiti v osebni avtomobil, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA KORENOVI POTI
16. 7. 2019 – Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila na Korenovi poti, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v polzapornice in s kraja nesreče odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

TATVINA ELEKTRIČNEGA KOLESA V KAMNIKU
17. 7.2019 – Policisti so v centru Kamnika obravnavali tatvino električnega kolesa znamke China electric bike, ser. št.26E01200038, ki ga je neznani storilec med 14:30 uro in 16:20 uro ukradel z dvorišča stanovanjske hiše. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V IC ŽEJE
17. 7.2019 – V industrijski coni v Žejah se je zaradi nepravilnega premika z vozilom zgodila prometna nesreča, kjer je drugi udeleženec s kraja nesreče odpeljal, ne da bi udeležencu nudil svoje podatke. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

VERBALNO GA NAPADEL NA ŠUTNI
17. 7.2019 – V Kamniku je prišlo do verbalnega spora med občanom in voznikom s kolesom, in sicer zaradi neupoštevanja pravil cestnega prometa. Po zbranih podatkih in opravljenih razgovorih bo kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

TATVINA PRAFUMOV V TRGOVINI MULLER V QULANDIA
18.7.2019 – Policisti so v trgovini Muller v Qulandi-ji obravnavali tatvino parfumov. Neznani storilec je iz trgovine odtujil parfume v vrednosti več kot 100EUR. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POSKUS VLOMA NA KOLODVORSKI
19. 7. 2019 – Neznani storilec je ponoči pri železniški postaji v Kamniku z orodjem na vzvod poskušal vlomiti v osebni avtomobil, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC NA LJUBLJANSKI CESTI
19. 7. 2019 – Policisti so na Ljubljanski cesti v Kamniku obravnavali tatvino obeh registrskih tablic iz osebnega avtomobila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA NA ŠUTNI
19. 7. 2019 – Na Šutni se je zgodila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami zaradi prekratke varnostne razdalje. Sopotnik v vozilu je zadobil lahke telesne poškodbe. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilnih cestnega prometa.

V SNOVIKU JE RENČAL NA SPREHAJALCE
19. 7. 2019 – Policisti so intervenirali v okolici naselja Snovik, kjer je moški kršil javni red in mir s tem, da je verbalno žalil sprehajalce. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o
varstvu javnega reda in miru.

ŽALIL IN NAPADEL JE GOSTA
19. 7. 2019 – Policisti so posredovali v lokalu v Kamniku, kjer je moški kršil javni red in mir s tem, da je verbalno žalil in fizično napadel gosta lokala. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve
Zakona o varstvu javnega reda in miru.

TATVINA MOTORJA NA STELETOVI CESTI V KAMNIKU
20. 7. 2019 – Policisti so na Steletovi cesti v Kamniku obravnavali tatvino iz odklenjene kleti, iz katere je bilo odtujeno odklenjen kolo s pomožnim motorjem, znamke Tomos flexer 25, reg. št. LJ7K-D2. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA NA LOKALNI CESTI V PODGORJU
20. 7. 2019 – Na lokalni cesti Kamnik – Podgorje se je zgodila prometna nesreča, zaradi vožnje preblizu desnega robu cestišča. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilnih cestnega prometa.

GLASNA GLASBA NA ODBOJKARSKEM IGRIŠČU
20. 7. 2019 – Policisti so ob 23:05 v Kamniku zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V GODIČU
21. 7. 2019 – Neznani storilec je med 12:00 uro in 22:30 uro v naselju Godič z orodjem na vzvod poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.