Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Tuhinjski grizli in doječi tatovi prsnih črpalk

Policijska kronika: Tuhinjski grizli in doječi tatovi prsnih črpalk

Kamniški policisti so v minulem tednu, med drugim, obravnavali več tatvin, nekaj prometnih nesreč, poiskali “tuhinjskega grizlija”, ki je ugriznil občanko, obenem pa so uspeli prijeti tudi vlomilca, ki je vlomil v več gostinskih lokalov na območju Šmarce in Kamnika.

Kronika PP Kamnik (od 11. do 17. 3. 2019)

POSKUS VLOMA V TOVORNO VOZILO
11.03.2019 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo, na katerem je neznani storilec preko noči z neznanim predmetom poškodoval ključavnico levih vrat vozila in poskušal vlomiti v tovorno vozilo, vendar je od dejanja odstopil.  Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TUHINJSKI GRIZLI IZ ŠMARTNEGA
11.03.2019 – Na policijski postaji se je zglasila občanka iz Šmartnega v Tuhinju in povedala, da je odšla po otroka v šolo, ko sta do nje z dvorišča stanovanjske hiše pritekla dva psa, sicer manjše rasti, pri čemer jo je eden izmed njiju ugriznil v predel desnega golena. Zdravniško pomoč je iskala sama, policisti pa bodo poiskali lastnika “grizlija” in mu izdali plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

PONAREJENA LISTINA
12.03.2019 – Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil kaznivo dejanje ponarejanje listin, saj je neznani storilec ponaredil njegov podpis na pogodbi s podjetjem A1. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POŠKODOBA STEKLA NA OKNU
12.03.2019 – Na Viru pri Domžalah so kamniški policisti obravnavali poškodovanje stekla na oknu stanovanjske hiše, ki ga je poškodoval neznani storilec in povzročil materialno škodo.

TATVINA DENARJA
13.03.2019 – Policisti so prejeli prijavo tatvine denarja na bankomatu pri trgovini Tuš, na katerem je prijaviteljica opravila dvig, ki pa ga je pozabila v reži bankomata. Ko je po parih minutah ugotovila, da je denar pozabila, se je vrnila do bankomata, vendar njenega denarja že ni bilo več. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA  V KAMNIŠKI BISTRICI
13.03.2019 – V Kamniški Bistrici je prišlo do prometne nesreče zaradi vožnje preblizu desnega roba, pri čemer je voznica trčila v kilomersko oznako. Voznici so policisti izdali plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA V MERCATORJU
14.03.2019 – V trgovini Mercator v Kamniku je občanka pri nakupu prehrambnih izdelkov odtujila bombonjero, kar je opazil varnostnik in jo do prihoda policistov zadržal. Storilka je nato bombonjero plačala. Sledi obveščanje okrožnega državnega tožilstva.

TATOVI SE BODO PODOJILI
V trgovini Pikapolonica v Kamniku so policisti obravnavali tatvino dveh električnih prsnih črpalk vrednosti v vrednosti 279,80 eur, ki sta ju odtujila dva neznanca. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZAPOSLENA JE UKRADLA DNEVNI IZKUPIČEK
Lastnik gostinskega lokala v Kamniku je na policijski postaji prijavil tatvino dnevnega izkupička. Policisti so preko posnetkov video nadzornih kamer ugotovili, da je zaposlena našla ključ trezorja v katerem gostinski lokal hrani dnevni izkupiček in vzela kuverto z denarjem. Z njeno “povišico” pa ne bo nič, saj jo bodo policisti, po zbranih obvestilih, kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo.

PRIJAVA POŠKODOVANJA ELEKTRIČNEGA KABLA
16.03.2019 – V Lazah v Tuhinju so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, saj je neznani storilec z neznanim orodjem prerezal kabel električne energije. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA OHIŠIJ OBEŠANK IZ DOM-TITAN
16.03.2019 – V podjetju Titan so trije neznanci preskočili ograjo podjetja in iz odklenjene proizvodnje odtujili 800 ohišij obešank iz medenine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
17.03.2019 – V Mekinjah je prišlo do prometne nesreče z udeležbo motorista, ki je brez ustrezne čelade vozil neregistrirano motorno kolo. Motorist je v desnem preglednem ovinku, zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil oblast nad motornim kolesom in padel po vozišču, pri tem pa se udaril v glavo in bil z reševalnim vozilom odpeljan na urgenco Ljubljana. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep glede kršitev.

PRIJETJE SERIJSKEGA VLOMILCA
Je pa kamniškim policistom uspelo uspešno raziskati tudi šest vlomov v kamniške gostinske lokale, ki so bili izvedeni v začetku letošnjega leta, saj jim je uspelo storilca izslediti in strpati v pripor, več o uspešnem policijskem delu pa bomo objavili v posebnem prispevku, ki ga bomo objavili, ko bomo prejeli podrobnejše podatke.