Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: V Lidlu sta ukradla čokolado in ribe ter zbežala s srebrnim Golfom

Policijska kronika: V Lidlu sta ukradla čokolado in ribe ter zbežala s srebrnim Golfom

Kamniški policisti so v prejšnjem tednu, razen alkoholiziranih voznic in voznikov ter drugih lumpov, lovili tudi tatiča, ki sta v Lidlu ukradla čokolade in ribe, nato pa jo popihala s srebrnim Golfom.

Kronika PP Kamnik (od 25. 2. do 3. 3. 2019)

NAJDENA REGISTRSKA TABLICA
25.02.2019 – Policista sta v Komendi našla izgubljeno registrsko tablico, ki je bila postavljena  pri glavnem vhodu v dvorano v Komendi. Preko evidenc je bila ugotovljena lastnica registrske tablice, ki so jo ji policisti tablico vrnili.

ZASEG MOTORJA
25.02.2019 – Policista sta imela v Kamniku v postopku voznika neregistriranega mopeda, ki je vozil  brez veljavnega vozniškega dovoljenja zato mu je bil moped zasežen in odpeljan v hrambo.  Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA
26.02.2019 – Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil samo udeležbo na regionalni cesti Moste-Vodice. Ugotovljeno je bilo, da se je peljal iz smeri Vodic proti Mostam, ko je povozil obcestni količek in si pri tem poškodoval vozilo, kjer je nastala manjša materialna škoda. Ker je občan izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano obvestilo o odstopu od prometne nesreče.

 ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
26.02.2019 – Policista sta imela na območju Komende v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.67 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in sledi  obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

POŠKODOVAN DROG JAVNE RAZSVETLJAVE V ŽEJAH
27.02.2019 – Policista sta bila obveščena o poškodovanem drogu javne razsvetljave ob regionalni cesti Vodice-Moste. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je pri odcepu za Agro trgovino v Žejah, neznani voznik z neznanim vozilom poškodoval drog javne razsvetljave tako, da je bil le ta nagnjen na cesto. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

V LIDLU UKRADLA ČOKOLADO IN RIBE
27.02.2019 – Policista sta bila obveščena o tatvini v trgovini Lidl, kjer sta dva neznanca izvršila tatvino čokolad in rib. Storilca sta se odpeljala z vozilom znamke volkswagen Golf, srebrne barve, brez nameščenih tablic v smeri Duplice. Policista sta pred prihodom na kraj pregledala okolico Duplice z namenom morebitne izsleditve vozila in storilcev, vendar vozilo ni bilo izsledeno. Po izvedeni inventuri sledi pisna prijava za obravnavo kaznivega dejanja.

SPUŠČEN PES V KOŠIŠAH
28.02.2019 – Policisti so v Košišah obravnavali spuščenega psa. Občanka se je sprehajala po naselju, ko je do nje pritekel  pes mešanec, ki ga je lastnica izpustila iz pesjaka, ta pa je brez nadzora stekel proti prijaviteljici, ki je bila na sprehodu in jo zagrabil za hlačnico, vendar je ni telesno poškodoval. Po zbranih obvestilih bo lastnici psa izdan plačilni nalog za kršitev zakona o zaščiti živali.

TATVINA IZ ODKLENJENEGA VOZILA
28.02.2019 – Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh denarnic z vsebino, in sicer je neznani storilec iz odklenjenega tovornega vozila odtujil dve denarnici v kateri je imel oškodovanec dokumente, plačilne kartice in 850 eur. Sledi  zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA TELEFONA V LJUBLJANI
01.03.2019 – Na policijski postaji se je zglasila občanka in naznanila tatvino mobilnega telefona. Ugotovljeno, da je neznani storilec na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani odtujil mobilni telefon znamke Samsung Galaxy S9. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

 KURILA TRAVO KLJUB PREPOVEDI  KURJENJA
01.03.2019 – Policista sta odšla v naselje Lukovica, na območje policijske postaje Domžale, od koder so bili policisti obveščeni o kurjenju trave na polju. Ogenj so pogasili gasilci PGD Lukovica, kršiteljici pa je bil na kraju izdan plačilni nalog po Uredbi o varstvu pred požarom v naravnem okolju.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
02.03.2019 – Policisti so imeli na Križu v postopku osebo, kateri so zasegli PVC samozapiralno vrečko z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo, rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

ZASEG MLINČKA Z NEZNANO SNOVJO
02.03.2019 – Policisti so imeli v Komendi v postopku osebo, Ki so jiasegli PVC mlinček z neznano posušeno rjavo-zeleno snovjo rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.