Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Voznica ni povozila nosoroga, krave pa so si privoščile avto

Policijska kronika: Voznica ni povozila nosoroga, krave pa so si privoščile avto

Po prelepi planini pohajajo polnomastno pločevino prežvekujoče pošati, policisti pa prehitrim podivjancem podajrjajo pike, popisujejo prekrškarje, pa prenočujejo pijandure…

Kronika PP Kamnik (od 16. do 22. 8. 2021)

TATVINA VOZILA V MOSTAH
16.8. 2021 – Pregovor pravi, da priložnost dela tatu, omenjeni rek pa je očitno zelo ljub tudi neznanemu storilcu, ki je pred stanovanjsko hišo v Mostah opazil odklenjeno vozilo s ključi v ključavnici. Nebodigatreba je, dobesedno z obema rokama, pograbil ponujeno priložnost, se usedel v vozilo in odpeljal v neznano. Policisti bodo poskušali zlikovca izslediti ter ga ovaditi na pristojnem sodišču.

SPUŠČEN PES V PODGORJU
16.8. 2021 – Občanka iz Podgorja je policiste obvestila, da je med sprehodom po vasi njenega psa napadel spuščen, nezavarovan pes pasme nemški ovčar, ga telesno poškodoval ter oba močno prestrašil. Policisti bodo poskušali najti lastnika spuščenega psa in ga „cepiti“ s plačilnim nalogom po zakonu o zaščiti živali.

TRČENJE KOLESARJEV
16.8. 2021 – V Godiču je prišlo do prometne nesreče oz. trka kolesarjev, ki se je končala s telesnimi poškodbami. Nesrečo je zakrivil neprilagojeno hitri kolesar, ki je trčil v zadnje kolo pred seboj vozečega kolesarja, zaradi česar sta oba padla. Neprevidni kolesarski dirkač je bil na kraju poplačan s plačilnim nalogom.

PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
17.8. 2021 – Na Kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Ker sta se znala glede škode zmeniti kar sama, so policisti na kraju napisali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

CESTNA LOVKA
17.8. 2021 – V Srednji vasi je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, ji je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče in vabilo za pridružitev lokalni lovski družini. Po nepreverjenih informacijah divjad, ki jo je povozila, ni bila iz družine nosorogov.

KRAVE SO SI PRIVOŠČILE AVTO
18.8. 2021 – Policisti so bili obveščeni o poškodovanju vozila na planini Kisovec. Pri pregledu avta je bilo ugotovljeno, da so vozilo poškodovale krave, saj so bile na vozilu najdene odrgnine, slina in podobne sledi. Oškodovanec je dogodek prijavil za uveljavljanje škode na zavarovalnici, mleko kisovških krav pa bo odslej najbrž vsebovalo nekaj več železa.

POŠKODOVANJE VOZILA
19.8. 2021 – Neznani storilec je z ostrim predmetom uril svoje slikarske sposobnosti na parkiranem vozilu, s čemer je lastnici avta povzročil škodo. Policisti neznanega „slikarja“ še iščejo, če ga uspejo izslediti, pa bodo njegovo ustvarjalno žilico predali v ocenjevanje likovnim kritikom na državnem tožilstvu.

TATVINA SKIROJA
20.8. 2021 – Neznani storilec je izkoristil nepazljivost občanke, ki je na hodniku v stanovanjskem bloku pustila (sicer zaklenjen ) električni skiro, znamke Velociptor, model ES100W, črne barve. Zlikovec je s skirojem „odtancal“ v neznano, policisti pa se bodo potrdili, da ga čim prej ujamejo in predajo roki pravice.

PRENOČIL V PROSTORIH ZA PRIDRŽANJE
21.8. 2021 – Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v lokalu v Volčjem Potoku, kjer so ugotovili, da se je pijan občan nedostojno vedel do zaposlenih v lokalu, tekom postopka pa tudi do policistov. Ker je bil razgrajač, ki mu je pretirana količina „razkužila“ očitno škodovala, precej trdovraten in je s kršitvijo nadaljeval, mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve, za policijske hotelske storitve pa mu je bil izstavljen visok račun v obliki plačilnega naloga.

NEPRAVILNO PARKIRANO VOZILO
22.8. 2021 – Občanka je policiste obvestila o nepravilno parkiranem vozilu, ki ovira promet na Šutni, policisti pa so kršitelju izdali obvestilo o prekršku.