Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Vrtičkarji, lačne krave in preglasni žurerji

Policijska kronika: Vrtičkarji, lačne krave in preglasni žurerji

Policisti PP Kamnik so v prejšnjem tednu obravnavali vrtičkarja, ki je doma gojil konopljo, lačne krave, ki so hotele pojesti avto, več tatvin, preglasnih žurerjev in tudi močno opitega voznika.

Kronika PP Kamnik (od 1. do 7. 10. 2018)

HIŠNA PREISKAVA
1.10. 2018Policisti so na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Kamniku opravili hišno preiskavo pri dveh osebah v Kamniku. Pri preiskavi hiše je bilo najdenih 11 manjših sadik rastline – konoplja, nekaj pa je bilo že porezanih. Zasežene rastline bodo poslane v analizo. Po opravljeni analizi bo zoper kršitelja uveden ustrezen postopek.

KRAVE POŠKODOVALE VOZILO NA KISOVCU
1.10. 2018 – Občan je podal prijavo o poškodbi vozila na Kisovcu. Ugotovljeno, da so parkirano vozilo poškodovale krave, saj so vidne sledi zob in slinjena živali.

GLASNA GLASBA NA PEROVEM
1.10. 2018 – Policisti so bili obveščeni o glasni glasbi, ki se je predvajala v enem izmed gostinskih lokalov na Perovem. Policisti so na kraju ugotovili kršitev in lastniku izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

TATVINA VOZILA NA LIVARSKI ULICI
2.10. 2018 – Na Livarski ulici v Kamniku je neznani storilec preko noči izvršil tatvino osebnega avtomobila znamke Megane Grandtour, reg. št. LJ29-SGD. Slednje smo policisti našli na območju Ljubljane in ga vrnili lastniku. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GLASNA GLASBA NA STELETOVI CESTI
2.10. 2018 – S strani občana so bili policisti obveščeni o glasni glasbi pred stanovanjsko hišo na Kovinarski cesti. Policisti so na kraju ugotovili kršitev in lastniku izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V PODGORJU
3.10. 2018 – V Podgorju so policisti obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika, ki je izsilil prednost kolesarju, pri čemer je kolesar trčil v zadnji desni bok osebnega vozila in padel po vozišču ter se hudo telesno poškodoval. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

POSKUS VLOMA V VOZILO
4.10. 2018 – Oškodovanec je na PP Kamnik prijavil poskus vloma v vozilo, ki se je zgodil v Kamniški Bistrici. Ugotovljeno, da je neznani storilec poskušal vlomiti skozi prednja desna vrata vozila, vendar v notranjost ni prišel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NAJDENO KOLO NA FUŽINAH
4.10. 2018 – Na policijsko postajo je poklical občan in povedal, da je za kulturnim domom v Kamniku parkirano kolo, znamke OLPRAN LASER, modro sive barve, št. okvirja CMP05J6021. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh. Lastnik kolesa lahko kolo prevzame na policijski postaji Kamnik.

PROMETNA NESREČA NA MENGEŠKEM POLJU
5.10. 2018 – Na Mengeškem polju so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje po nasprotnem pasu voznice, ki je trčila v nasproti vozeče vozilo. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

VLOM V PODJETJE
6.10. 2018 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje L plast, in sicer je neznani storilec vstopil v podjetje, kjer je iz viličarja odtujil original daljince s katerimi si je omogočil vstop v skladišče podjetja iz katerega je odtujil PVC pipe za sodeter s tem podjetje oškodoval za okoli 2000 evrov. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA ROBOTSKE KOSILNICE NA KRIŽU
6.10. 2018 – Na Križu je prišlo do tatvine robotske kosilnice znamke Husqvarna, ki jo je neznani storilec odtujil v popoldanskem času. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
7.10.2018 – Policisti so imeli v Suhadolah v postopku osebo, kateri so na podlagi 52.člena ZNPPol in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli neznano zeleno-rjavo posušeno snov, rastlinskega izvora. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
7.10.2018 – Patrulja PP Kamnik je imela v Mekinjah v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.95 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.