Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Zadeti sin ni hotel v Bosno
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Zadeti sin ni hotel v Bosno

Kroniko PP Kamnik običajno objavljamo ob ponedeljkih, ker pa bo ponedeljek prazničen, pa so nam kamniški policisti pregled dogodkov tega tedna poslali že danes.

Kronika PP Kamnik (od 26. do 29. 3. 2018)

KRAJA KOZMETIKE
26. 3. 2018 – Policisti smo bili obveščeni o tatvini izdelka v trgovini Muller. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občanka izvršila tatvino kozmetičnega izdelka. Storilki je bil pri postopku izdelek zasežen in vrnjen v trgovino. Zoper storilko sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
26. 3. 2018 – Policista sta imela na območju Kamnika postopek z osebo, kateremu je bila zasežena manjša samo zapiralna vrečka v kateri je bila temno grudasto rjava snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Zasežena snov bo z dopisom poslana v analizo. V primeru pozitivne analize na prepovedane droge, zoper občana sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

DRZNA TATVINA V ŠMARCI
26. 3. 2018 – V Šmarci je znani storilec vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo in na hodniku pregledal oblačila, ko je bil pri dejanju zaloten s strani domačih in je nato iz hiše zbežal. Storilec je bil nato s strani prijaviteljev izsleden in zadržan do prihoda policistov. Policisti so na kraju zavarovali sledi in na podlagi zakona o kazenskem postopku storilcu odvzeli prostost in odredili pridržanje, opravili nujna preiskovalna dela in po dogovoru z državnim tožilcem pridržanje po nekaj urah zaključili. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VINJENA VZRATNA VOŽNJA
27. 3. 2018 – Policisti so obravnavali prometno nesrečo v Zgornjih Stranjah, do katere je prišlo zaradi vzvratne vožnje povzročitelja v parkirano vozilo. S povzročiteljem je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,55 mg/l. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

VLOM V VOZILO
28. 3. 2018 – Na policijsko postajo se je zglasil občan in prinesel 5 nabojev neznanega kalibra v okvirju za polnjenje, katere je našel ob poti na hrib Kužna. Napisan zapisnik o najdenih predmetih, naboji pa bodo poslani v skladišče Ministrstva za notranje zadeve.

ZADETI SIN NI HOTEL V BOSNO
29. 3. 2018 – Policisti so bili obveščeni o sporu med očetom in sinom na območju policijske postaje Domžale. Ugotovljeno, da je do spora in odrivanja prišlo, ker sin ni želel s starši v Bosno. Med samim postopkom so bili sinu zaseženi trije zavitki z neznano rjavo grudasto-praškasto snovjo. Omenjeni zavitki so bili zaradi suma, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

PROMETNA NESREČA NA OBMOČJU DOMŽAL
29. 3. 2018 – Na Viru pri Arkadiji je zaradi izsiljevanja prednosti v križišču prišlo do prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami z udeležbo dveh vozil. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.