Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Žalil in brcnil je mamo svojih otrok

Policijska kronika: Žalil in brcnil je mamo svojih otrok

Kamniški policisti so imeli tudi minuli teden polne roke dela, saj so, med drugim, obravnavali več prometnih nesreč in vinjenih voznikov ter kraj, posredovali pa so tudi pri več sporih.

Kronika PP Kamnik (od 7. do 13. 10. 2019)

TRČILA IN POBEGNILA
07.10.2019 – V garažni hiši je prišlo do prometne nesreče s pobegom. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom povzročiteljice, ki je bila kasneje izsledena. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA KOLESA
08.10.2019 – Neznani storilec je na Slatnarjevi ulici izvršil tatvino odklenjenega kolesa, znamke  CYCO, tip AT022 sivo črne barve. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

ŽALIL IN BRCNIL JE MAMO SVOJIH OTROK
08.10.2019 – Policisti so posredovali na območju Kamnika, kjer je sta se, zaradi obveznosti do svojih otrok, sprla izven zakonska partnerja, pri čemer je kršitelj žalil in brcnil svojo partnerico. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

 SPOR ZARADI FASADE
08.10.2019 – Policisti so posredovali pri sporu med izvajalcem del in lastnikom hiše, ki sta se sprla zaradi nesoglasja v zvezi s plačilom materiala za izdelavo fasade, pri čemer je lastnik hiše izvajalca del udaril po roki. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru .

TATVINA VAKUMSKEGA ČISTILCA V TRGOVINI TUŠ
09.10.2019 – Neznana ženska je v trgovini Tuš v Kamniku izvršila tatvino vakumskega čistilca in s tem oškodovala podjetje. Sledi zbiranje obvestil, pregled video posnetkov in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POŠKODOVANJE VOZIL NA ZIKOVI
09.10.2019 – Neznani storilec je preko noči z neznanim predmetom poškodoval vozila parkirana na Zikovi ulici in s tem povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

VINJEN VOZNIK V KAMNIKU
10.10.2019 – V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1.01 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
10.10.2019 – Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča, ko je povzročiteljica pričela prehitevati stoječo kolono, pri tem pa trčila v drugega udeleženca prometne nesreče, ki se je iz stranske ceste iz smeri okrepčevalnice Jurček proti centru pravilno vključil na Ljubljansko cesto. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

UKRADEL JE DVA LITRA ŽGANICE
10.10.2019 – V trgovini Spar je neznanec izvršil tatvino dveh litrov žgane pijače. Policisti so v trgovini zasegli posnetke varnostnih kamer. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
11.10.2019 – Občanka se je zglasila na policijsko postajo in prinesla denar, ki ga je našla na bankomatu na Glavnem trgu. Policisti so napisali zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar, pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

PRIJAVA POSLOVNE GOLJUFIJE
11.10.2019 – Na kamniški policijski postaji se je zglasila občanka in prijavila kaznivo dejanje poslovne goljufije. Iz zapisnika izhaja, da je v letu 2016 pri pridobivanju dokumentacije za gradbeno dovoljenje prizidka podpisala pogodbo s podjetjem, ki se ukvarja z dokumentacijo, le-to pa kljub plačilu ni izdelalo potrebne dokumentacije oziroma povrnilo plačila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GLASNA GLASBA V KOMENDI
12.10.2019 – Policisti so v Komendi zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

POBEGLEGA VOZNIKA SO PRIJELI V KAMNIŠKI BISTRICI
12.10.2019 –
Na cesti Stahovica-Kamniška Bistrica se je zgodila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi alkoholiziranosti in nepravilne strani vožnje povzročitelja, ki je trčil v osebno vozilo, ki se je pravilno pripeljalo v nasprotni smeri vožnje. Povzročitelj je nato s kraja nesreče odpeljal, policisti pa so ga izsledili v Kamniški Bistrici, kjer je bil izveden postopek. Zaradi alkoholiziranosti je prespal v prostorih za pridržanje. Sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

VINJEN VOZNIK
13.10.2019 – V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,79 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.