Naslovnica / Črna kronika / Policijska uprava potrdila suspenz komandirja Policijske postaje Kamnik

Policijska uprava potrdila suspenz komandirja Policijske postaje Kamnik

Zoper komandirja policijske postaje Kamnik je bil uveden postopek izredne odpovedi zaposlitve zaradi suma kršitev pogodbenih obveznosti, ki imajo znake kaznivega dejanja.

Za informacije in pojasnilo o današnjem suspenzu kamniškega komandirja, o čemer smo poročali že pred nekaj urami, smo zaprosili tudi Policijsko upravo Ljubljana, od koder so nam sporočili, da je bil komandir dejansko razrešen, zoper njega pa je bil uveden postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Kot je v sporočilu zapisala predstavnica za stike z javnostmi PU Ljubljana, Maja Ciperle Adlešič, je bil, zaradi suma kršitev obveznosti iz delovnega razmerja, ki imajo znake kaznivega dejanja, zoper dosedanjega komandirja uveden postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, za čas trajanja postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, pa mu je bila izrečena tudi prepoved opravljanja dela.

Iz navedenega lahko razberemo, da je bil Sebastjan Juhant s položaja komandirja PP Kamnik razrešen zgolj na podlagi suma, kar pomeni, da mu bodo očitane kršitve morali še najprej dokazati, oz. da se lahko tekom postopkov lahko izkaže, da so sumi neosnovani.

Žal nekdanji komandir PP Kamnik ni več dosegljiv na telefonsko številko, ki jo imamo, tako da njegove izjave še nismo uspeli dobiti, smo pa neuradno izvedeli, da naj bi bivši komandir obtožbe odločno zanikal.

Kot so še zapisali na PU Ljubljana, bo, po pooblastilu Generalnega direktorja Policije, Policijsko postajo Kamnik začasno vodil Dušan Hočevar, policijski inšpektor, ki je že do sedaj opravljal naloge pomočnika komandirja PP Kamnik.