Naslovnica / NOVICE / Policisti iščejo domnevne organizatorje kamniških kolesarskih protestov

Policisti iščejo domnevne organizatorje kamniških kolesarskih protestov

Petkovo protestno kolesarjenje po kamniških ulicah, ki je minuli petek potekalo že četrti teden zapored, je očitno vzbudilo tudi pozornost oblasti, saj vse kaže, da policisti tudi v Kamniku iščejo domnevne organizatorje omenjenih kolesarskih protestov oz. »lokalne protivladne elemente«.

V uredništvo portala Kamnik.info smo danes dopoldne prejeli, resda prijazen, vendar kljub vsemu precej nenavaden telefonski klic. Policist Policijske postaje Kamnik nas je namreč, glede na to, da smo o kamniških protestih poročali tudi na našem portalu, po službeni dolžnosti spraševal, če morda vemo kdo in na kakšen način organizira kamniške kolesarske proteste.
Upoštevaje, da kamniška petkova kolesarjenja, vsaj po naših informacijah, potekajo povsem spontano in nenazadnje tudi mirno, pa je vse skupaj vzbudilo našo pozornost in radovednost.
Predvsem zaradi tega, ker omenjeni kolesarski protesti v Kamniku, vsak petek ob 19. uri, potekajo že štiri tedne zapored, pri čemer vse skupaj poteka povsem mirno in disciplinirano, oziroma bi lahko rekli, da domala povsem nedolžno, predvsem pa brez kakršnih koli morebitnih izgredov ali kršitev.
Za nameček se udeleženci protesta, ki se s kolesi pripeljejo iz različnih koncev Kamnika, ne zbirajo in ne družijo, ampak odpeljejo zgolj nekaj krogov po ulicah okrog občine. Vse skupaj običajno traja kakih 15 do 20 minut minut, pri tem pa se kolesarji večkrat peljejo tudi neposredno mimo Policijske postaje Kamnik, tako da bi kamniški policisti in policistke, če bi v minulih tednih morda zaznali kakršno koli kršitev, najverjetneje že zdavnaj posredovali in zoper morebitne kršitelje tudi ukrepali.
Spričo tega se poraja občutek, da policijsko iskanje domnevnih organizatorjev protestov ni posledica morebitnih zaznanih kršitev, ampak gre pri vsem skupaj bržkone zgolj za prozorne poskuse zastraševanja, ki so posledica pritiskov na kamniške policiste »z vrha trenutnih oblasti«. Pri tem pa trenutni oblastniki, ki jim »protivladna nastrojenost« kolesarskih protestnikov zagotovo ni po godu, v bitki za neomejeno oblast in želji po absolutni pokornosti vseh državljanov pozabljajo, da Ustava Republike Slovenije (vsaj zaenkrat še) zagotavlja, da se: »Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja.«