Naslovnica / Črna kronika / Policisti iščejo roparja
Simbolična fotografija

Policisti iščejo roparja

V pozno popoldanskih urah je bilo na območju Kamnika opaženo večje število policijskih vozil, mesto pa je preletaval tudi policijski helikopter, s katerim naj bi policisti iskali oz. lovili roparja.

Kot smo uspeli izedeti, so policijske aktivnosti povezane z oboroženim ropom, do katerega je prišlo na območju Policijske uprave Kranj oz. na območju Zaloga pri Cerkljah, kjer je neznanec v tamkajšnji trgovini, ob poprejšnjih grožnjah s pištolo, odtujil denar.

Po podatkih PU Kranj pri ropu ni bil nihče poškodovan, policisti pa so na prizorišču našli imitacijo pištole.

Rop naj bi izvršil moški, star okoli 50 let, visok je približno 175 centimetrov, ki ima kratke sive lase in koščen obraz.

Intervencija v Qlandiji

Precej pozornosti občanov oz. obiskovalcev trgovskega centra Qlandia Kamnik, pa je vzbudila tudi policijska intervencija, ki nekako sočasno poteka tudi v garažnih prostorih omenjenega trgovskega centra.

Le-tu imajo policisti namreč v postopku voznika osebnega vozila tujih registrskih tablic, vendar pa naj bi šlo, kot smo izvedeli neuradno, za povsem ločeno intervencijo oz. postopek, omenjeni voznik, ki je še vedno v policijskem postopku, pa naj ne bil povezan s prej omenjenim ropom trgovine. Za kakšen postopek gre, pa bo znano šele, ko bodo policisti postopke zaključili in nam bodo s PU Ljubljana posredovali informacije.