Naslovnica / Črna kronika / Policisti pri 33-letnem Kamničanu zasegli več kot 2kg marihuane

Policisti pri 33-letnem Kamničanu zasegli več kot 2kg marihuane

Na podlagi anonimne prijave, ki so jo prejeli lanskega septembra, so policisti pod drobnogled vzeli 33-letnega Kamničana, pri katerem so na podstrešju stanovanjske hiše odkrili in zasegli več kot 2 kilograma prepovedane droge konoplje.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali na Policijski upravi Ljubljana, je v policija v mesecu septembru 2015, na anonimno številko 080 1200, prejela anonimno prijavo, v kateri jih je neznanec obvestil, da lastnik hiše na območju Kamnika goji konopljo, ki je uvrščena med prepovedane droge.

konoplja duplica2

Policisti so z zbiranjem obvestil omenjeno prijavo potrdili in v nadaljevanju pridobili odredbo sodišča za hišno preiskavo, ki so jo opravili v lanskem oktobru. Tekom preiskave so na podstrehi hiše zasegli večjo količino – 2103,53 gramov – posušene zelene rastline za katero so sumili, da gre za prepovedano konopljo. Njihove sume je potrdila analiza s katero je bilo potrjeno, da gre za prepovedano drogo oz. marihuano.

konoplja duplica1

Policisti so zoper 33-letnega Kamničana podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Policijsko poročilo tega sicer ne vsebuje, ampak kot smo uspeli neuradno izvedeti, naj naj bi 33-letnik prepovedane konopljo, ki ji številne raziskave ne pripisujejo zgolj omamnih, ampak tudi številne zdravilne učinke, ne gojil za potrebe morebitne preprodaje, temveč v zdravstvene namene oz. za potrebe pridobivanja konopljinega olja.

Foto: Policijska uprava Ljubljana