Naslovnica / Črna kronika / Policisti prijeli kamniškega »mobilnega črpalkarja«
Simbolična fotografija.

Policisti prijeli kamniškega »mobilnega črpalkarja«

Policisti Policijske postaje Ljubljana Bežigrad so 14. oktobra prijeli 19-letnega Kamničana, ki naj bi v letošnjem letu ukradel okrog 5.000 litrov goriva.

Devetnajstletni »mobilni črpalkar« iz Kamnika je osumljen 57 kaznivih dejanj tatvine, ki jih je letos storil širom Slovenije, in sicer z uporabo različnih vozil znamk Fiat Ducato, BMW 5, Renault Clio, VW Golf, Mini Cooper, Audi S8, Toyota Auris, Fiat Scudo… V večini primerov so bile na vozilih nameščene ukradene registrske tablice, oz. tablice, ki niso pripadala vozilom. Osumljenec naj bi ukradel skupaj okrog 5000 litrov goriva, ki ga je, bodisi stočil v vozilo, bodisi v posebej nameščene posode, s čemer naj bi prave črpalkarje olajšal za okrog 6.200 evrov.

Osumljeni Kamničan je bil že priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor, saj naj bi bil 19-letnik že obravnavan za tovrstna kazniva dejanja. Upamo, da bo prijetje storilca pripomoglo tudi k občutnemu zmanjšanju števila kraj avtomobilskih tablic ter krajam goriva tudi na območju občine Kamnik, kjer so policisti nekaj tovrstnih kaznivih dejanj v letošnjem letu že obravnavali.