Naslovnica / Črna kronika / Policisti so voznici brez izpita zasegli avto

Policisti so voznici brez izpita zasegli avto

Kamniški policisti in policistke so v prejšnjem tednu, med drugim, obravnavali tatvino akumulatorjev in vlom v novogradnjo, dvoje alkoholiziranih voznikov, od katerih se je eden za nameček še nedostojno vedel, voznici, ki se je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter pri tem delala prekrške, pa zasegli vozilo.

 

Kronika policijske postaje Kamnik (od 13. do 19. 3. 2017)

 

TATVINA AKUMULATORJEV
13.03.2017 – V industrijski coni Žeje pri Komendi so neznanci iz delovnega stroja odtujili dva akumulatorja znamke Komatsu. Z dejanjem so lastnika delovnega stroja oškodovali za 300 evrov.

ZASEG VOZILA ZARADI PROMETNIH KRŠITEV
15.3.2017 – Policisti so v naselju Soteska ustavili voznico, ki je vozila vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Voznici je bil avto na podlagi zakona v cestnem prometu zasežen, svoje kršitve pa bo morala zagovarjala na sodišču.

VLOM V NOVOGRADNJO
16.03.2017 – Neznani storilec je na območju Most vlomil v novogradnjo in pregledal notranjost iz katere je odtujil pomivalni in pralni stroj in dve udarni kladivi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PONAREJEN BANKOVEC
17.03.2017 – V eni izmed bank v Kamniku sta bila pri štetju denarja dnevnega izkupička najdena bankovca za 100 in 50 evrov, ki sta po videzu izgledala ponarejeno. Policisti so ju zasegli in poslali v analizo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRANA VOZNIKA
18. in 19.3.2017 – Policisti so imeli v postopku dva voznika, ki sta kazala očitne znake alkoholiziranosti. Prvi je preizkus odklonil, drugemu je preizkus z alkotestom pokazal vrednost 0,73 mg alkohola v litru izdihanega zraka.  Za prvega je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve, drugemu, ki se je v postopku še nedostojno vedel, pa bo predloga za uvedbo postopka na Okrajno sodišče, izdan tudi plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.