Naslovnica / Trači in tračnice / Poljanški posneli grozljivko Pod belim pajčolanom

Poljanški posneli grozljivko Pod belim pajčolanom

Navdahnjeni s filmi znamenitega Alfreda Hitchcocka in številnimi resničnimi zgodbami iz domačega okolja, so se Poljanški pred nedavnim lotili filmskega podviga in posneli glasbeno grozljivko »Pod belim pajčolanom«.

Scenarij za grozljivo pripoved je nastal kot nekakšna generalka resnične zgodbe, ki naj bi se odvila že v kratkem. Lahko bi rekli, da gre za klasično zvrst grozljivke v kateri se glavni junak zgodbe, ki ga igra Sandi Podgoršek, za las izmuzne krempljem dekletu prikupnega videza, igra ga Tjaša, za katero se v nadaljevanju izkaže, da gre pravzaprav za spretno zamaskirano belo pošast, ki z zlatimi okovi na večno ujetništvo v pomanjkanju notranjega miru in svobode, ujame drugo nedolžno žrtev – Anžeta.

Pri tem je potrebno omeniti tudi izvrsten režijski prijem, saj grozljivost vsega dogodka na izjemno prefinjen poudarja lik glavnega krvnika, katerega vloga je bila zaupana znanemu slikopleskarju Bojanu, kar je odlična alegorija na lik in delo najhujšega avstrijskega slikopleskarja drobnih podnosnih brčic, ki je pred nekaj desetletji zakrivil eno izmed najbolj tragičnih zgodb zgodovine.

Glede na to, da je bil Stari grad pred časom očiščen, Poljanški na Kamniškem niso uspeli najti dovolj srhljivega prizorišča za snemanje svojega filma, so se preselili prek hriba v sosednjo dolino, ter vse skupaj posneli v grozljivem okolju gradu Tuštanj, kjer se tovrstne srhljivke, kot jo opevajo in prikazujejo Poljanški, odvijajo domala vsak vikend.

Scenarij tragične zgodbe je nastal na podlagi, kako leto starega, besedila Darinke Kovač, glasbeno podlago strašljivega glasbenega filma, pa je, v navdušenju, da se je vsaj tokrat uspel rešiti vsega hudega, napisal Sandi Poljanšek.

poljanski_markoZgodbe s tem še ni konec, saj se Poljanški že intenzivno pripravljajo na odhod na morje, kjer bodo posneli novo nadaljevanje zgodbe, v katerem naj bi glavno vlogo odigrala mama tokratne bele pošasti iz filma »Pod belim pajčolanom«. Delovni naslov nadaljevanja filma se zaenkrat glasi »Na dopustu s taščo ali plavanje z belim morskim psom«, glavna vloga junaka, pa naj bi bila zaupana harmonikarju Marku.

Da so priprave na morsko dogodivščino še kako resne, priča podatek, da je Marko že dlje časa na ločevalni dieti. Dieta naj bi bila nadvse uspešna, saj naj bi v tem času že uspel izgubiti že sončna očala, telefon, denarnico in tri prijatelje, ki niso verjeli, da je denarnico res izgubil, ampak so mislili, da zgolj noče dati za pijačo. Kot kaže slikovno gradivo tiskovne agencije THN press, pa se je Marko resno lotil tudi športne dejavnosti.