Naslovnica / NOVICE / Pomagajmo našemu sokrajanu preživeti praznike na toplem in pod streho
Simbolična fotografija.

Pomagajmo našemu sokrajanu preživeti praznike na toplem in pod streho

Na uredništvo našega portala so se obrnili zaposleni  Blues Bara na kamniški avtobusni postaji, ki si želijo, da bi naš sokrajan, ki je že nekaj časa brez strehe nad glavo, lahko vsaj med prazniki prespal nekje na toplem.

Človek obrača, bog obrne in nihče izmed nas ne ve kdaj se mu bo življenje, iz takšnih ali drugačnih razlogov, obrnilo na glavo, kot se je primerilo tudi našemu sokrajanu, ki se je, čeprav tega ne razglaša naokrog, znašel v hudi osebni stiski. Najbrž ga marsikdo izmed nas pozna tudi osebno, vendar ga v želji, da ohranimo vsaj nekaj njegovega dostojanstva, ne bomo omenjali po imenu, saj je najbrž bržkone zadnji človek na svetu, ki bi prosil za pomoč. Raje (po)trpi.

Morda res ni idealen, kot ni nihče izmed nas, vendar ni lenuh in brezdelnež, kot bi kdo morda utegnil pomisliti. Svoje delo opravlja zagnano in predano, pravzaprav bi lahko rekli, da zna, kolikor mu to dopušča zdravje po poškodbi, poprijeti za vsakršno delo. Morda se le, vsaj za enkrat, ne znajde najbolje v življenju. Ampak verjamemo, da bo znal in zmogel prebroditi tudi trenutne težave, ki so se zgrnile nadenj, če mu bo le dana priložnost.

Splet okoliščin ga je namreč pahnil v brezno mrzlega brezdomstva, saj si, kljub temu, da dela za skromno plačo, zaenkrat ne more privoščiti strehe nad glavo. Večino denarja mu namreč poberejo zapadle obveznosti oz. rubeži, ker pa ima kljub vsemu prihodke, se je znašel v nekakšni pravni praznini, saj mu, spričo togih predpisov, trenutno na pomoč ne morejo priskočiti niti pristojne službe, čeprav naj bi njegov primer sicer že poznale.

Njegovo stisko so opazili v Blues Baru na kamniški avtobusni postaji, kamor se po mrzlih nočeh nemalokrat pride pogret, zato so se odločili, da mu poskušajo pomagati, in sicer tako, da mu z zbiranjem lastnih in prostovoljnih prispevkov omogočijo, da vsaj praznične dni, po možnosti pa še kak zimski mesec, preživi na toplem in pod streho.

S ponudnikom prenočiš v Kamniku, kjer imajo prosto mesto, so se že dogovorili.  Vsa zbrana sredstva, ki jih zbirajo v posebni skrinjici v Blues Baru, bodo neposredno predana ponudniku za poravnavo stroškov. Za cilj so si zadali, da zberejo vsaj 400 evrov, kolikor znaša strošek enomesečnega bivanja, v upanju, da se morda v skrinjici nabere dovolj, da bo mogel naš sokrajan na toplem prebroditi vsaj zimo, pa smo v skrinjico prispevali tudi sami.

Če je morda v vaši moči, da pomagate tudi sami, vas vabimo, da v skrinjico v Blues Baru (Maistrova ulica 16, Kamnik), prijaznem lokalu ob glavni kamniški avtobusni postaji, po svojih zmožnostih in vesti prispevate tudi sami ter s tem neposredno pripomorete, da našemu sokrajanu vsaj nekoliko polepšamo praznike in olajšamo življenje.

Že v naprej najlepša hvala!