Naslovnica / Črna kronika / Pomoč pri prometni nesreči in »vasovanje«

Pomoč pri prometni nesreči in »vasovanje«

Gasilci PGD Kamnik so bili danes dvakrat poklicani na pomoč. Najprej so zjutraj pomagali ob trku vozil v Mengšu, popoldan pa so z gasilsko lestvijo »vasovali« še v Kamniku

Prometna nesreča v Mengšu

Zjutraj ob 7.56 so bili kamniški gasilci obveščeni o trku dveh vozil v središču Mengša. Na kraj dogodka je odšlo 5 gasilcev z enim vozilom, ki so skupaj s kolegi iz PGD Mengeš mesto nezgode protinaletno in protipožarno zavarovali, odklopili akumulatorja na poškodovanih vozilih, nudili asistenco ekipi Nujne medicinske pomoči Domžale ter policiji, na koncu pa poskrbeli še za očiščenje cestišča.

»Podoknica« na Ljubljanski

gasilci nesreca vlom3Nekaj pred 17. uro popoldne, pa so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da se je lastnica stanovanja na Ljubljanski cesti po nesreči zaklenila ven iz stanovanja. Ker so na vhodu v stanovanje nameščena protivlomna vrata, gasilci pa so fantje od fare, ki z nasilnim vstopom niso želeli narediti prevelike škode, so iz bližnjega gasilskega doma pripeljali avtolestev, se prelevili v vasovalce in v stanovanje vstopili skozi okno, nakar so odklenili vrata in lastnici ponovno omogočili dostop v stanovanje, za kar bi si, kot pravi vasovalci, predvsem pa za dobro delo, zagotovo lahko zaslužili tudi poljubček ali dva.