Naslovnica / NOVICE / Ponovni boj za Nujno medicinsko pomoč v Kamniku

Ponovni boj za Nujno medicinsko pomoč v Kamniku

Na Občini Kamnik in Zdravstvenemu domu dr. Julija Polca Kamnik smo šokirani zaradi izjave Ministrstva za zdravje o ukinitvi Nujne medicinske pomoči v Kamniku.

Kot smo uspeli izvedeti iz medijev in ne s strani Ministrstva za zdravje, bomo v Kamniku očitno ostali brez Nujne medicinske pomoči. In to kljub zagotovilom omenjenega ministrstva, ki nam je pred dobrim mesecem dni poslalo pisno zagotovilo, da do sprememb ne bo prišlo.

Kljub že pred časom poslanemu protestnemu pismu ministrici, zbranim 11.500 podpisom proti ukinitvi, nenehnemu opozarjanju po komunikaciji z ministrstvom in delovno skupino, ki je v tajnosti pripravljala osnutek pravilnika o službi nujne medicinske pomoči, o izjavah in odločitvah na današnji tiskovni konferenci nista bila obveščena ne župan Občine Kamnik Marjan Šarec ne direktor Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik Sašo Rebolj. Slednji je zgrožen nad dejstvom, da so bili o zadevi najprej obveščeni mediji. »Način lansiranja podatkov najprej medijem ne nezaslišan. In to kaže odnos ministrstva do občank in občanov. V Kamniku ni nihče vedel nič. Če ne bi novinarji začeli klicati, o zadevi ne bi vedeli nič. Pravijo, da je osnutek pravilnika pripravljala stroka. Prava stroka bi morala vedeti, da z ukinitvijo NMP v Kamniku in preselitvijo le tega v Domžale, Kamnik izpade iz desetih minut, kolikor je še zadnji možen čas za oživljanje, v drugačnem primeru nastopi smrt.«

Z ukinitvijo nujne medicinske pomoči v Kamniku in drugih omenjenih mestih, Ormoža in Ptuja, bo Ministrstvo za zdravje privarčevalo nekaj finančnih sredstev, a na drugi strani je za omenjena minimalna sredstva, saj govorimo o življenju ljudi, pripravljeno ogroziti oziroma žrtvovati življenja občank in občanov. Tako direktor Rebolj kot župan Šarec se ne moreta strinjati s trditvami, da gre za izboljšanje zdravstvenega sistema.

Župan Občine Kamnik Marjan Šarec je ogorčen. »Zdaj se vidi in se potrjuje, kako prav smo ravnali, da smo zagnali vik in krik in smo zbirali podpise in opozarjali na te zadeve. In očitali so nam, da smo agresivni v svojem početju. Delovna skupina očitno ignorira 11.500 podpisov, ignorira naša mnenja in različne proteste in pride na tiskovno konferenco točno z istim predlogom, za katerega so trdili, da je še vse v oblakih in da mi pretiravamo. Je pa tukaj eno ključno vprašanje, ki ga bom ponovno zastavil delovni skupini. Zakaj Domžale ja, Kamnik pa ne? Če je namen širitev te mreže zagotavljanje boljše oskrbe, potem bi pričakovali, da bo to šlo bolj navzven proti periferiji, ostaja pa vse skupaj v nekem centru. To je bistveno vprašanja in ta delovna skupina se očitno požvižga na vse. Mi ostajamo pri svojih stališčih, ki jih bomo branili. Bojimo se najhujših primerov, pa tudi tistih, ki niso življenjsko ogroženi, kajti občina s 30.000 prebivalci skupaj z občino Komenda, torej skupaj 37.000 prebivalcev, bo skratka ostala brez takšne oskrbe, kot jo ima danes. To trdimo ves čas in to bomo trdili tudi naprej.«

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve