Naslovnica / Črna kronika / Popoldansko neurje je povzročilo kar nekaj preglavic

Popoldansko neurje je povzročilo kar nekaj preglavic

Neurje z nevihtami in močnimi padavinami, ki je v popoldanskih urah zajelo tudi naše kraje, je na Kamniškem povzročilo kar nekaj preglavic, gasilcem pa naložilo obilo dela.

Največ dela so imeli gasilci s črpanjem meteornih voda, ki so, na različnih lokacijah na širšem območju Kamnika, zalile posamezna kletna stanovanja in prostore.

Po prvih podatkih naj bi gasilci popoldne skupaj zabeležili deset intervencij, in sicer 7 intervencij PGD Kamnik, 2 intervenciji PGD Duplica ter eno PGD Šmarca.

Kakih hujših posledic neurje k sreči vendarle ni povzročilo, saj so bili gasilci v večini primerov na pomoč klicani zaradi vdora vode, posredovanja pa so bila zelo različna, od zgolj mokrih ploščic, pa vse do črpanja kakega pol metra vode v kleti. Na Duplici je meteorna voda zalila tudi proizvodne prostore enega izmed podjetij, ki se nahaja na območju nekdanjega Stola.

So pa močne padavine, povečini zaradi zamašenih odtokov, povzročile tudi nekaj škode tudi na občinskih cestah in javnih poteh, ki pa jih ekipe Komunalnega podjetja Kamnik, ki so v Podgorje dostavile tudi protipoplavne vreče, že odpravljajo.

Precej težav in preglavic je neurje prebivalcem in gasilcem povzročilo tudi na območju sosednjih občin Komenda in Domžale, kjer so se, razen z vdori meteorne vode, soočili tudi s podrtimi drevesi in daljnovodi ter nekaj odkritimi strehami.