Naslovnica / ŠPORT / Poraz Kamničank v Novi Gorici

Poraz Kamničank v Novi Gorici

Odbojkarice Calcit Volleyja so v devetem krogu srednjeevropske lige, tekma je veljala tudi za deveti krog 1A. DOL za ženske, gostovala v Novi Gorici. S  3:1 (17, -21, 13, 18) jih je premagal GEN-I Volley. V sredo, 11. decembra bodo Kamničanke v povratni tekmi četrtfinala pokala Slovenije, ob 19.30 gostovale v Kopru pri Ankaranu.

GEN-I Volley – Calcit Volley 3:1  (17, -21, 13, 18)

Nova Gorica – Dvorana OŠ Milojka Štrukelj, gledalcev 200, sodnika: Tomec (Novo mesto), Markelj (Bled).

GEN-I Volley: Sillah, Ferlinc 1, Goršek 21, Velikonja Grbac 12, Spanou 17, Forštnarič 8, Mikl (L), Kovac 19, T. Blažič (L), Leben, Jovanović 6, Žigon. Trener: Tilen Kozamernik.

Calcit Volley: Zbičajnik, Kotnik, Mihevc 1, P. Marušič 1, Š. Marušič 1, Mihalinec 7, Vovk 3, Brulec Kostić 8, Zatković 4, Janežič (L), Charuk 6, Jerala, Kaker 15. Trener: Gregor Rozman.

Med tednom sta tako novogoriška kot kamniška ekipa igrali v evropskem pokalu. Novogoričanke so doma v pokalu CEV morale priznati premoč belgijske ekipe Oostende, medtem ko so Kamničanke doma premagale češki PVK Olymp iz Prage.

Varovanke Gregorja Rozmana, ki v zadnjem obdobju ne blestijo ravno s svojo igro, so dvoboj v Novi Gorici začele odlično, saj so na Servis Tine Kaker domačinkam pobegnile na 5:1, vodile so tudi s 6:2. Toda Neli Goršek je s svojimi servisi povzročala pravo paniko med gostujočimi sprejemalkami, dosegla je tri ase, s servisi pa je prenehala ob vodstvu domačink z 9:6. Sledilo je obdobje boljše igre Kamničank, ki so prišle do vodstva s 15:13, nato pa je spet prišlo do težav na sprejemu. Tokrat po zaslugi Milice Jovanović, ki je izvajala kar osem začetnih udarcev. Niz se je končal z novima dvema asoma Gorškove.

V drugem nizu so gostujoče odbojkarice dvignile raven sprejema, boljše so bile tudi na servisu, kar jim je po asu Katje Mihalinec prineslo vodstvo s 15:6. Vodile so tudi s 23:14, vseeno pa se je v končnici skorajda zapletlo, kajti po nekaj lastnih napakah in dveh zaporednih točkah Sare Kovač so se jim domačinke približale na 20:23. Toda Olivera Brulec Kostić in Lucy Charuk sta vendarle zaustavili nalet Novogoričank.

Vendar se je nalet domače ekipe, ki jo vodi Tilen Kozamernik, zato nadaljeval v tretjem nizu, v katerem je bilo vse v znamenju Novogoričank, ki so po zaslugi Kovacove povedle z 8:4, na servis Anne Marie Spanau pa že s 16:7. Spet je bil sprejem tisti, ki je gostjam povzročal največ težav, pomagale niso niti menjave, ne polminutna odmora. Po novi točki Kovacove in vodstvu GEN-I Volleyja z 22:11, je bil tretji niz, ki se je končal s točko Maje Forštnarič, nekdanje igralke Calcit Volleyja, odločen.

Tudi v četrtem nizu so Kamničanke nadaljevale s slabo predstavo, eno najslabših v letošnji sezoni. Do šeste točke so še držale korak z Novogoričankami, z delnim izidom 11:3 pa so jim domačinke pobegnile na neulovljivih 17:9. Tekmo, ki jo bodo morale odbojkarice Calcit Volley čim prej pozabiti, je končala Nuša Ferlinc, o nemoči Kamničank pa govorijo tudi statistični podatki. Njihov sprejem je bil le 35-odstoten, napad 25-odstoten, nasprotnice pa so v štirih nizih dosegle kar 16 asov.

Miha Štamcar