Naslovnica / Pavliha / Posebno obvestilo: Ne hodite na volišča
Grafika: Butcher Billy

Posebno obvestilo: Ne hodite na volišča

Občinska volilna komisija vljudno naproša vse volilne upravičence, ki so zasvojeni z gledanjem televizije in spremljanjem spletnih medijev, da danes predsedniške volitve ne potekajo v naši državi, ampak v Združenih državah Amerike.

Volilna komisija se je odločila opozorilo in obvestilo izdati potem, ko je prejela več pritožb zaradi zaprtih volišč ter prijav domnevnih kršitev volilnega molka, iz več krajev v občini pa poročajo, da je na običajnih voliščih prišlo tudi že do različnih incidentov.

Volišče na Vranji peči naj bi tako že ob 16. uri zabeležilo 100% volilno udeležbo, večina tamkajšnjih volivk in volivcev pa je izrekla podporo Donaldu Trumpu, medtem ko so bili v Šmarci, kjer je volilna udeležba zaenkrat le nekoliko manjša, volivci bolj naklonjeni Hillary Clinton.

Volitev se množično udeležujejo tudi na Duplici in Bakovniku, kjer so se privrženci Donalda in Hillary med seboj tudi stepli s transparenti, po številu preštetih razbitih zob pa trenutno, z 41-imi zobmi vodijo republikanci. Pristaši demokratske stranke so zaradi tega že vložili pritožbo, saj trdijo, da so enemu izmed trumpovcev izbili celo protezo, zato zahtevajo, da volilna komisija upošteva vse preštete zobe.

Vse kaže, da se nam obeta razburljiva volilna noč, o razvoju in razpletu dogodkov, pa bomo še poročali. Kot že rečeno, pa vas še enkrat opozarjamo, da se nocoj ne podajate na volišča, saj vaši glasovi ne bodo upoštevani.