Naslovnica / Pavliha / Posebno plinsko-prometno obvestilo

Posebno plinsko-prometno obvestilo

Vse bralke in bralce našega portala, ki na Iverju v Stahovici, oboroženi s plinskimi jeklenkami, praznimi vžigalniki, kanistri, cisternami ter plinohrami naloženimi na traktorskih prikolicah, delate prometne zastoje, obveščamo, da plinski terminal Stahovica zaenkrat še ne obratuje.

Že od popoldanskih ur dalje nas bralci našega portala obveščajo, da na regionalni cesti Kamnik – Kamniška Bistrica prihaja do obsežnih prometnih zamaškov, ki jih povzročajo občani in občanke, ki so se ob prvoaprilski informaciji, da so bile na Iverju odkrite bogate zaloge zemeljskega plina, nadejali, da bodo lahko brezplačno napolnili prazne plinske jeklenke, plinohrame in vžigalnike, oziroma mogoče celo natočili surovo nafto.

Spričo tega posebej poudarjamo, da točenje plina zaenkrat še ni mogoče, saj plinski terminal še ne obratuje, se pa pristojni na Občini Kamnik na vse pretege trudijo, da bi omenjene usluge omogočili čim prej oz. še pred jesenskimi lokalnimi voltvami. Pristojni se namreč že napihujejo preko vseh meja, in sicer z namenom, da bodo za najbolj socialno ogrožene skupine občanov poskrbeli že v prihodnjem tednu, zato so v občinski kuhinji že naročili, da se do nadalnjega za malico strežeta zgolj pasulj in jota. Po predvidevanjih bodo socialno najbolj ogroženi občani lahko plin, neposredno od proizvajalcev, prevzeli pri stranskih vratih občinske stavbe že od ponedeljka zjutraj. Naj opozorimo, da so za prevzem plina, razen ustrezne embalaže in izpolnjevanja PCT, nujno potrebne tudi ustrezne zaščitne maske.

Vse vpletenim, ki še vedno čakate v vrsti na Iverju, se opravičujemo za vse nevšečnosti ter jih vljudno naprošamo, da se odpravijo domov.

Naj obenem dodamo še to, da letališče Tuhinj ter podmorniška baza “Pod črno škarpo” obratujeta po običajnem voznem redu.

Hvala za razumevanje!