Naslovnica / Črna kronika / Poškodba kolesarke in peške v Šmarci

Poškodba kolesarke in peške v Šmarci

Včeraj popoldne sta se v Šmarci zgodili dve prometni nesreči v katerih sta bili poškodovani kolesarka ter peška, ki jo je na pločniku povozil motorist.

Padec kolesarke

Prva nesreča se je na Kamniški cesti v Šmarci zgodila ob 14.20, ko je kolesarka med vožnjo s kolesom nesrečno padla in se poškodovala. Kot so nam sporočili s PU Ljubljana, so policisti z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja ugotovili, da je kolesarka vozila po pločniku iz smeri Duplice proti Šmarci. Pri tem
je zapeljala preblizu robu, zaradi česar je izgubila oblast nad kolesom in padla, pri tem pa utrpela lažje poškodbe.

Ob nesreči so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj nesreče ter reševalni ekipi NMP Kamnik nudili pomoč pri prenosu in oskrbi poškodovanke, ki je bila z reševalnim vozilom prepeljana na nadaljnje zdravljenje.

Motorist na pločniku povozil peško

Že nekaj ur kasneje, ob 18.50, pa je na Kamniški cesti v Šmarci prišlo do nove prometne nesreče. Nesrečo je tokrat povzročil mopedist, ki je med vožnjo po pločniku povozil peško.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana, je bilo z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja ugotovljeno, da se je mladoletni voznik z neregistriranim motornim kolesom znamke Yamaha vozil po pločniku v naselju Šmarca iz smeri Kamnika proti Nožicam, pri tem pa trčil v peško, ki je takrat hodila po pločniku. Peška  je v nesreči utrpela hude poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v KC Ljubljana

Znova so bili aktivirani tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali mesto nesreče ter pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe.