Naslovnica / ŠPORT / Poškodba Mihevčeve zaustavila Kamničanke

Poškodba Mihevčeve zaustavila Kamničanke

Odbojkarice Calcit Volleyja so v drugem krogu srednjeevropske lige Mevza pred svojimi navijači izgubile proti slovaški ekipi Strabag VC Bratislava. Že prihodnjo sredo čaka Kamničanke nova preizkušnja v tem tekmovanju, gostovale bodo v Zagrebu pri Mladosti, v soboto, 13. oktobra, pa se bodo v prvem krogu domačega prvenstva v gosteh pomerile s SIP Šempetrom.

Calcit Volley – Strabag VC Bratislava  1:3 (16, -20, -22, -24)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 120, sodnika: Rajković, Brlas (oba Hrvaška).

Calcit Volley: Kotnik 12, Mihevc 6, P. Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec 14, Pogačar 5, Kostić 24, Zatković, Janežič – libero, Jerala 3, Kaker 10. Trener: Gregor Rozman.

Strabag VC Bratislava: Stumpelova 13, Hudecova, Hronska-Kručovska 6, Frolova, Špankova – libero, Janeva 25, Jančova – libero, Ševarika 17, Ramajova, Ovečkova 5, Trebichavska 10, Pavlović, Hrončekova. Trener: Tomaš Varga.

Slovenske državne in pokalne podprvakinje so v svoji prvi uradni tekmi nove sezone gostile Strabag VC Bratislavo. Lani najboljša slovaška ekipa, ki se je pred letošnjo sezono še okrepila, kot zadnja je prišla nekdanja bolgarska reprezentantka Eva Janeva, ima v novi sezoni visoke cilje, med drugim tudi v Mevzi, v kateri si tudi odbojkarice Calcit Volleyja spet želijo zaigrati na zaključnem turnirju. Po odlični igri v prvem nizu, so v nadaljevanju kamniške odbojkarice popustile, vendar tudi pod vtisom poškodbe Katje Mihevc sredi drugega niza, ko si je težje poškodovala levo koleno. Zanjo je letošnje sezone, ki se še dobro ni niti začela, najverjetneje žal že konec.

Slovakinje so prvi niz začele dobro, z vodstvom s 5:2, vendar so jih domače odbojkarice, ki so tekmo začele v postavi Eva Pogačar, Nina Kotnik, Katja Mihalinec, Katja Mihevc, Tina Kaker, Olivera Kostić in Leja Janežič na mestu proste igralke, že na osmi točki ulovile. S točko kapetanke Kostićeve so Kamničanke prvič prišle do vodstva (12:11), nadaljevanje pa je bilo popolnoma v znamenju varovank Gregorja Rozmana. Na servis Kotnikove je dva zaporedna bloka dosegla Kostićeva, nato še Mihevčeva in prednost Kamničank je bila že plus pet (16:11). Ob odlični igri v bloku je domačinkam stekel še napad, niz pa je končala Kotnikova.

Domače odbojkarice, ki so v tekmo vstopile brez obolelih Elene Vukić in Anje Zorman, so sredi drugega niza, pri zaostanku dveh točk (9:11) ostale še brez Mihevčeve, ki bo verjetno kar nekaj časa odsotna z odbojkarskih igrišč. Tudi njena poškodba je bila eden od vzrokov, da Kamničanke nekoliko popustile, predvsem na sprejemu, kar so gostje izkoristile za vodstvo s 15:11 in 20:13. Vendar se Kamničanke niso predale, na servis Kakerjeve in z blokom Polone Marušič so dosegle štiri zaporedne točke (17:20), toda to ni bilo dovolj za preobrat.

V tretjem nizu so že vse od prve točke naprej prevladovale gostje iz Bratislave, ki so povedle s 4:0, nato pa prednost držale vse do tehničnega odmora, ki je v letošnji sezoni po novem na 12. točki. Kamničanke so se sicer borile za vsako žogo, vendar, se po bloku Manje Jerale gostjam približale na dve točki zaostanka (20:22), z novim blokom, tokrat Kakerjeve, je bilo le še minus ena (22:23). Toda po polminutnem odmoru gostujočega trenerja Tomaša Varge so slovaške odbojkarice dosegle dve zaporedni točki za vodstvo z 2:1 v nizih.

V izenačenem četrtem nizu so domačinke izid prvič izenačile na osmi točki, v napadu je bila uspešna Kostićeva, prvič pa so povedle z blokom Jerale (11:10), ki je z novo točko svojo ekipo na tehnični odmor popeljala z minimalno prednostjo. V izenačenem nadaljevanju sta se ekipi menjavali v vodstvu, na svoj račun so prišli tudi gledalci, več zbranosti pa so pokazale gostje.

Miha Štamcar