Naslovnica / NOVICE / Poslovila se je Saša Mejač

Poslovila se je Saša Mejač

Po nepopustljivem in pogumnem boju z boleznijo, ki jo je pred dvema letoma nenadoma odtrgala od dela s katerim je dolga leta razveseljevala domala vse prebivalce naše občine, se je mnogo prezgodaj, v 46. letu starosti, poslovila Saša Mejač, dolgoletna urednica in izdajateljica Kamniškega Občana.

sasa-mejac

Saša Mejač (1971-2016)

Saša Mejač je urejanje Kamniškega Občana, s katerim je bila neposredno povezana že domala od malih nog, prevzela konec leta 1999, ob prelomu tisočletja, ko je razen nalog direktorice podjetja, ki je nekdanji občinski časopis izdajalo, prevzela tudi naloge urednice osrednjega in priljubljenega občinskega časnika.

Več kot petnajst let, vse dokler je nenadna bolezen pred slabima dvema letoma ni odtrgala od dela, ki mu je bila povsem predana, je skrbela, da je Kamniški občan vsake štirinajst dni v domove na Kamniškem prinašal novice o dogajanju.

Lepo, vendar zelo zahtevno in naporno, nemalokrat pa tudi precej nehvaležno delo, ki ne dopušča ne počitka, ne prostega časa, je opravljala z neumorno zagnanostjo in neomajno vztrajnostjo, pri čemer je, kot urednica in izdajateljica, uspela barko Kamniškega Občana, ob pomoči družine in sodelavcev, s svojstveno odločnostjo in nepristranskostjo voditi tudi med čermi Scile in Karibde neprizanesljivega kamniškega javnega mnenja, pritiskov ter zahtev oblasti in politike, obenem pa s svojimi prispevki in fotografijami z najrazličnejših dogodkov razveseljevati številne bralke in bralce.

Lahko rečemo, da je Saša Mejač svoje življenje, vse dokler ji tega ni preprečila zahrbtna bolezen, s katero se je neustrašno borila do zadnjega diha, posvetila Kamniškemu Občanu in njegovim bralcem. Žal je Sašina bolezen terjala dvojni davek, saj med nami že nekaj časa ni več ne ljubega ji časopisa, ne Saše same.

Sašo Mejač bomo na njeno mnogo prezgodnjo zadnjo pot pospremili v petek, 7. oktobra 2016, ob 16. uri na kamniških Žalah.

Saša, počivaj v miru!