Naslovnica / NOVICE / (P)ostani dober športnik – pomagaj prijatelju.

(P)ostani dober športnik – pomagaj prijatelju.

Nov zagon v NK Kamnik – vedno boljši igralci, soigralci, učenci in prijatelji.

V Nogometnem klubu Kamnik smo se letos odločili izboljšati svoje ocene tako in drugače. V pomladnih dneh smo v sodelovanju z društvom Makadam Kamnik pričeli s projektom  (P)ostani dober športnik – pomagaj prijatelju.

Otroci se v prostorih NK Kamnik tako učijo življenja. Starejši pomagajo mlajšim, sošolec sošolcu… s svojimi učnimi izkušnjami, znanjem, ki ga pridobijo v šoli in drugod. Poskusno so se projekta udeležili dečki in deklica skupine U-13, pridružili se jim bodo tudi starejši dečki U-15. Učenje poteka pod budnim očesom odraslih prostovoljcev. V prihodnjih dneh pričakujemo tudi prostovoljske okrepitve iz kamniškega društva Kufr, tako, da bo poleg učenja nogometnih veščin v NK Kamnik tudi treniranje branja, računanja, pisanja in samostojnega razmišljanja postalo stalna praksa.

S projektom želimo pri otrocih poleg dviga šolskega uspeha vzpodbujati vrednote kot so solidarnost, prijateljstvo, medsebojna pomoč. Krepi se ekipni duh. Z medsebojnim druženjem se učijo in urijo socialnih spretnosti in veščin, ki jim bodo v prihodnosti pomagale zrasti v odgovorne, zadovoljne odrasle osebnosti.

Skupaj zmoremo bolje!

Kartini Djalil