Naslovnica / NOVICE / Pohvalno: Pot na Stari grad je znova lažje prehodna

Pohvalno: Pot na Stari grad je znova lažje prehodna

Posledice žledoloma v gozdu pod Starim gradom sicer še niso v celoti odpravljene, zaradi česar je bil močno oviran tudi dostop do priljubljene izletniške točke nad mestom. Je pa od nedavnega stanje precej boljše, saj je večina ovir na poti odstranjenih, pot pa znova normalno prehodna.

Bralec Boštjan, ki se je danes odpravil na Stari grad nam je namreč poslal nekaj fotografij ob katerih je zadovoljen zapisal: »Pred časom sem zasledil, da bodo člani Planinskega društva Kamnik in GRS očistili pot mimo mlinčkov na Stari grad. Danes sem bil gor in pot je res očiščena, stopiti je potrebno le še prek enega debla, zato si zaslužijo pohvalo.«

Za ureditev poti na Stari grad so, na pobudo Zavoda turizem in šport, ki je poskrbelo tudi za vsa dovoljenja, družno poskrbeli na omenjenem zavodu, ki je ureditev tudi sofinanciralo, pot pa so očistili prizadevni člani Planinskega društva Kamnik, sekcija markacistov pod vodstvom Zdravka Bodlaja.

Dela na poteh na Stari grad s tem, da so poti znova prehodne, še niso končana, saj se bo z deli nadaljevalo spomladi, ko se bo pot še utrdilo in označilo z markacijami, pot na Stari grad pa bo znova vpisana tudi v register planinskih poti.

V vsakem primeru si vsi, ki so poskrbeli, da je pot ponovno prehodna in sodelovali pri čiščenju poti, nedvomno zaslužijo javno pohvalo.