Naslovnica / ŠPORT / Povabilo na 11. Veronikin tek po ulicah Kamnika
Foto: Matic Klanšek / ZTŠK Kamnik

Povabilo na 11. Veronikin tek po ulicah Kamnika

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik bo tudi letos poskrbel za ljubitelje teka. Odrasli udeleženci 11. Veronikinega teka se bodo pomerili na 10 kilometrski trasi v enem krogu po mestu Kamnik in okolici. Takšna trasa bo letos izvedena že tretjič in vsako leto prejme izredno pozitivne odzive tekačev, Veronikin tek pa je idealna priložnost za vse tekače, ki se pripravljajo na Ljubljanski maraton.

Vljudno vas vabimo na 11. Veronikin tek, ki bo v soboto, 12. oktobra. Start teka na 10 kilometrov bo ob 11. uri, dogajanje pa bo pestro že od 9.30 dalje, ko bo potekalo tekmovanje učenk in učencev na 600 oziroma 1000 metrov. Najmlajši ljubitelji teka pa bodo prišli na vrsto ob 13.30 uri, ko bo na sporedu Ciciban teče – tek otrok iz vrtca. Start vseh tekov bo na Glavnem trgu. Najboljšim odraslim tekačem bo nagrade podelil župan Občine Kamnik Matej Slapar.

Tek na 10 kilometrov bo potekal po enaki trasi kot lani in sicer: Glavni trg – Šutna – Podgorje – po kolovozni poti do Jakopičeve ulice na Duplici – Ljubljanska cesta – preko podhoda pod Domžalsko cesto do Radomeljske ceste – po pešpoti ob Kamniški Bistrici in čez Titanovo brv – Kovinarska cesta – Kajuhova pot – mimo osnovnih šol – Šutna – Glavni trg.

Teki učencev in učenk v štirih starostnih kategorijah ter otrok iz vrtca bodo potekali po srednjeveških ulicah mesta Kamnik.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik