Naslovnica / Črna kronika / Povečan promet prek Tuhinjske doline in Kamnika

Povečan promet prek Tuhinjske doline in Kamnika

Zaradi požara v predoru Jasovnik je štajerska avtocesta še vedno zaprta, zato je pričakovati, da bo na cesti prek Tuhinjske doline, kjer promet ovirajo številna gradbišča, prišlo do povečanega prometa in morebitnih zastojev.

Danes okoli 5. ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o požaru na tovornem vozilu na avtocesti pri Trojanah za smeri proti Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi okvare turbine na tovornem vozilu, prišlo do požara, pri čemer je zgorelo celotno vlečno vozilo z naloženo pšenico. Nastalo je za več tistoč evrov materialne škode, poškodovana pa je tudi infrastruktura tunela ( električna napeljava, kamere, zaščitna obloga tunela, na stropu tunela je nastala večja odprtina zaradi vročine).

Zaradi odstranjevanja posledic je cesta še vedno zaprta, zato nastajajo v smeri proti Ljubljani (jutranja konica) večji zastoji. Voznikom svetujemo strpnost, spoštovanje cestno prometnih predpisov, v kolikor imajo možnost, pa naj se poslužijo vzporedne regionalne ceste.

Policisti PP Kamnik so že od jutranjih ur prisotni na regionalni cesti prek Tuhinjske doline, kjer je promet oviran zaradi številnih gradbišč, vendar pa, razen nekoliko povečanega prometa, zaenkrat še niso zaznali nobenih posebnosti.

Vozite strpno in previdno.