Naslovnica / Črna kronika / Požar na Streliški

Požar na Streliški

Nekaj pred drugo uro popoldan so občane mestnega jedra Kamnika vznemirile sirene gasilcev, ki so hiteli gasiti požar na pobočju nad Streliško ulico.

Kamniški gasilci so, ob 13.48, prejeli poziv, da  je ogenj zajel del pobočja nad Streliško ulico pod Žalami. Na mesto požara so prihiteli gasilci in gasilke PGD Kamnik, ki so gorečo suho travo, podrast in grmičevje na kakih 150 kvadratnih metrih strmega pobočja uspeli hitro in uspešno pogasiti, še preden se je le-ta uspel razširiti na širše območje, k čemer so zagotovo pripomogli tudi nekateri tamkaj živeči posamezniki, ki so se gašenja lotili še pred prihodom gasilcev.

pozar streliska 2015 11

Požar k sreči ni povzročil kake večje škode, kljub temu pa gre ponoviti opozorilo občanom, da naj bodo v teh dneh pri morebitnem kurjenju ognja na prostem še posebej previdni, saj vlečenje gasilske cevi v strm breg ni ravno mačji kašelj, dasiravno so takšnih naporov zmožne tudi mlade kamniške gasilke, ki se suvereno kosajo tako s plameni, kot tudi s svojimi moškimi gasilskimi tovariši.

pozar streliska 2015 6

 

Gre že za drugi požar v naravi v zadnjih dveh dneh, k sreči pa so uspeli gasilci tudi tokrat preprečiti najhujše. Zavedati se je potrebno, da travniški, sploh pa gozdni požari nikakor niso nedolžna stvar, saj se v suhem vremenu, še posebej pa ob morebitni pomoči vetra, lahko zelo hitro razširijo na velika območja in resno ogrozijo tako premoženje, kot tudi zdravje občanov.

pozar streliska 2015 4