Naslovnica / Črna kronika / Požar v Mengšu je posledica kaznivega dejanja

Požar v Mengšu je posledica kaznivega dejanja

Po prvih ugotovitvah kriminalistov je včerajšnji požar, ki je povsem uničil večje gospodarsko poslopje, v njem pa je nastala večja gmotna škoda, nastal kot posledica kaznivega dejanja.

Včeraj pozno popoldne,nekako ob 18.45, je v Mengšu zagorelo gospodarsko poslopje v velikosti 21,5 x 22,5m, ki so ga več ur gasili gasilci Gasilske zveze Mengeš, PGD Trzin, Kamnik, Komenda, Moste, Križ in Duplica.

Kljub hitremu posredovanju in trudu gasilcev je objekt pogorel v celoti, so pa gasilci uspelo obvarovati sosednji objekt. Razen samega objekta je v požaru zgorelo tudi osebno vozilo, silažni kombajn, poškodovano pa je bilo še tovorno vozilo.

Policisti, ki so bili na pogorišču prisotni že včeraj, so danes opravili ogled kraja požara, tekom preiskave pa so, na podlagi najdenih dokazov, potrdili sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje s katerim je nastala večja materialna škoda.

Kot navaja Policijska uprava Ljubljana, zaenkrat še vedno poteka predkazenski postopek, zato več informacij trenutno še ne morejo posredovati.