Naslovnica / Črna kronika / Požar v Žejah je povzročil za kakega četrt milijona škode
Foto: Anton Jus

Požar v Žejah je povzročil za kakega četrt milijona škode

Do požara v Poslovni coni Komenda, ki so ga gasili gasilci šestih prostovoljnih društev iz bližnje okolice, je prišlo zaradi vnetja stroja za predelavo odpadkov.

Danes zjutraj, okoli 8:45 so bili gasilci obveščeni o obsežnejšem požaru v Poslovni coni Komenda, do katerega je prišlo v podjetju za predelavo odpadkov.

Na prizorišču požara so najprej posredovali gasilci prostovoljnih gasilskih društev Moste, Komenda in Križ, ki pa so kasneje za pomoč zaprosili še svoje gasilske tovariše iz Kamnika, Mengša in Vodic.

Po informacijah Policijske uprave Ljubljana je bilo na kraju ugotovljeno, da se je v podjetju za predelavo odpadkov vnel delovni stroj, ki ga je ogenj v celoti uničil, ognjeni zublji pa so se z gorečega stroja razširili še na odpadno embalažo.

Gasilci so stroj umaknili iz notranjih prostorov ter kraj požara sanirali, kriminalisti, ki so tekom dneva opravili ogled kraja požara, pa zaenkrat niso zaznali znakov kaznivega dejanja, zato domnevajo, da je šlo najverjetneje za okvaro delovnega stroja, kar se bo potrjevalo z nadaljnjim zbiranjem obvestil.

Po prvih ocenah je v požaru nastalo za okoli 250.000 evrov materialne škode, policisti pa bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.