Naslovnica / Črna kronika / Požar vozila na Livarski in dimniški požar

Požar vozila na Livarski in dimniški požar

Kamniški gasilci so morali včeraj najprej posredovati pri dimniškem požaru na ulici Josipa Ogrinca, zvečer pa so se, spričo povsem in nevarno zaparkirane ulice, komajda prebili do gorečega vozila na Livarski ulici v Kamniku.

Dimniški požar na Ogrinčevi

Gasilci PGD Kamnik so bili včeraj, okoli 15:30, obveščeni, da je prišlo do dimniškega požara v ulici Josipa Ogrinca. Gasili so požar pogasili ter s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika in ostrešje ter ugotovili, da ni več nevarnosti požara.

Požar vozila na Livarski

Včeraj zvečer, nekaj pred 21. uro, pa so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je njihova pomoč potrebna v njihovi neposredni soseščini, kjer je na parkirišču pri stanovanjskem bloku prišlo do obsežnega požara parkiranega vozila.

Kljub temu, da je do požara prišlo le lučaj stran od kamniškega gasilskega doma, pa so imeli gasilci nemalo težav, da so se do gorečega vozila, spričo številnih ter tudi napačno parkiranih vozil, ki so zapirala intervencijsko pot, sploh lahko prebili.

Z gasilskim intervencijskim vozilom se namreč niso mogli prebiti do gorečega vozila, zaradi česar so morali potegniti cevi precej dlje, kot bi bilo to potrebno, če bi bila intervencijska pot prosta.

Vseeno jim je uspelo goreče vozilo pogasiti, se pa ob vsem skupaj poraja veliko vprašanje kaj bi bilo, če bi prišlo do obsežnejšega požara morda prišlo v samem stanovanjskem bloku.

Kraj dogodka so si ogledali tudi policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali pogorišče, kot so nam sporočili s Policijske uprave Ljubljana, pa vzrok požara zaenkrat še ni znan.

Ognjeni zublji so na parkirišču zajeli vozilo znamke Opel Astra, ki je domala povsem uničeno, v požaru pa je bilo poškodovano tudi vozilo znamke Volkswagen Passat, ki je bilo parkirano ob gorečem vozilu, zaradi česar je nastalo za več tisoč evrov škode.

Policisti, ki so opravilo ogled, še naprej nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

 

Sam požar pa je med tamkajšnjimi prebivalci, predvsem med stanovalci stanovanjskega bloka pri katerem je prišlo do požara, vzbudil nemalo pozornosti in zaskrbljenosti. V prvi vrsti predvsem zaradi lastne varnosti, obenem pa tudi zaradi tega, ker je omenjeno parkirišče že dlje časa predmet spora med stanovalci in lastnikom podjetja za prevoz pacientov, ki parkirišče ob bloku uporablja za parkiranje večjega števila službenih vozil, ki zasedajo večje število parkirnih mest, zaradi česar je v preteklosti prihajalo tudi do nasilnih incidentov.

Tamkajšnja parkirišča in dovozne ter intervencijske poti so v lasti Občine Kamnik, zato bi bil najbrž, še posebej glede na včerajšnje dogodke, da številnih pobud tamkaj živečih občanov ne omenjamo, že skrajni čas, da Občina, še preden pride do kake tragedije, uredi nevarne parkirne razmere, obenem pa prouči, ali v tem primeru morda ne prihaja do nepooblaščene uporabe javnih površin oz. javnih parkirnih mest za izvajanje zasebne dejavnosti.