Naslovnica / Črna kronika / Požar vrtne lope v Šmarci

Požar vrtne lope v Šmarci

Z zelo hitrim in učinkovitim posredovanjem so gasilci preprečili, da ognjeni zublji v Spodnjem logu v Šmarci niso pogoltnili vrtne lope in se razširil še na bližnji stanovanjski objekt.

Ob 14. uri so bili gasilci obveščeni, da je njihova pomoč potrebna v Spodnjem logu v Šmarci, kjer naj bi domnevno gorela stanovanjska hiša. Klicu na pomoč so se odzvali gasilci PGD Šmarca in PGD Kamnik, ki so ob prihodu na kraj požara ugotovili, da je ogenj zajel vrtno lopo v neposredni bližini stanovanjske hiše.

Gasilci so požar, s hitrim in učinkovitim posredovanjem, hitro pogasili, s svojo izjemno odzivnostjo pa preprečili, da bi ognjeni zublji vrtno lopo, v kateri so bila shranjena drva in žaganje, povsem uničili ter se razširili še na bližnjo stanovanjsko hišo v strnjenem naselju Spodnjega loga v Šmarci.

 

Požar je že pogašen, utegnejo pa imeti gasilci še kar nekaj dela, saj morajo, v izogib novemu izbruhu ognja, dodobra zmočiti in premetati tleče žaganje ter drva in, tudi s pomočjo termovizijske kamere, odkriti in pogasiti vsa morebitna skrita žarišča.

Gasilke in gasilci so se, kot že ničkolikokrat poprej znova izkazali, najpomembneje pa je, da se vse skupaj končalo dobro in brez večje škode ter poškodb.