Naslovnica / NOVICE / Poziv: Gasilci PGD Gozd potrebujemo vašo pomoč pri gradnji prizidka našega gasilskega doma

Poziv: Gasilci PGD Gozd potrebujemo vašo pomoč pri gradnji prizidka našega gasilskega doma

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Gozd si že več let prizadevamo, da bi povečali obstoječi gasilski  dom, saj je le-ta, glede vse potrebe, postal premajhen.

Gasilski dom, ki je bil zgrajen leta 1968, na nekaj let prej zgrajenem rezervoarju za požarno vodo in povečan v letu 1998, smo nameravali v osnovi povečati, da bi pridobili prostor za postavitev vozila GVC 16/25. Četudi je bilo vozilo narejeno domala povsem po meri in je tko eno izmed najmanjših tovrstnih vozil pri nas, ga lahko v obstoječo garažo parkiramo praktično »na milimetre«, pri tem pa so na preizkušnji predvsem izkušnje in sposobnosti šoferja, zaradi tega pa je otežen je tudi izvoz na intervencije in rokovanje z opremo ter prehodom skozi garažo, ko je vozilo parkirano.

 

Ker pa smo se odločili, da želimo z gradnjo narediti tudi nekaj za prebivalce naših krajev ter se jim tako zahvaliti za vso podporo, smo se odločili da bo prizidek večji. Poleg prepotrebne garaže v pritličju, bo zajemal tudi funkcionalni prostor v prvem nadstropju.

Tam nameravamo urediti veliko, večnamensko dvorano, ki bo združevala obstoječe prostore in prostore prizidka ter bo tako lahko namenjena različnim dogodkom, prireditvam, sestankom in drugim aktivnostim v naši krajevni skupnosti, kjer tovrstnega primernega prostora zaenkrat žal še nimamo, zaradi česar nam je vsaka organizacija in izvedba določenih dogodkov otežena.

Z vsakim dnem se vedno bolj bližamo cilju. Po nakupu potrebne parcele, pridobitvi lesa za ostrešje, usklajevanja glede načrtov ter pridobitve vseh potrebnih soglasij in dokumentacije, smo v začetku tega meseca pridobili tudi gradbeno dovoljenje. Tako bomo kljub temu, da nas čaka še nekaj (predvsem birokratskih) ovir, v kratkem pričeli z gradnjo.

Pri tem pa nam lahko pomagate tudi vi, in sicer s SMS sporočilom PGDGOZD5 na 1919, s čimer prispevate 5 evrov za izgradnjo prizidka.

Hvala in na pomoč

V imenu članov in članic PGD Gozd: Simon Golob, predsednik PGD Gozd