Naslovnica / Pavliha / Poziv kandidatu za pastirja pripravnika v pašni sezoni 2016

Poziv kandidatu za pastirja pripravnika v pašni sezoni 2016

Komisija za volitve in imenovanja Pašne skupnosti Velika planina obvešča, da je bil na razpisu za prosto delovno mesto pastirja v pašni sezoni 2016 pripravnika izbran kandidat Karel Erjavec.

Kandidat je kadrovsko komisijo pašne skupnosti prepričal z dokazljivimi izkušnjami, saj se že desetletja dolgo dobro znajde ob koritu, obenem pa premore naraven dar za neusmiljeno molžo, ki jo bo na planini lahko s pridom uporabljal tako pri molži krav, kot tudi turistov. Hkrati se izbrani kandidat, kot nekdaj Jerištov Tone, ponaša tudi z ustrezno sočnim izrazoslovjem in smislom za pripovedovanje pravljic in zgodb, ki jim tako radi prisluhnejo in verjamejo obiskovalci planine, njegove bogate izkušnje pa utegnejo priti prav tudi pri reševanju mejnih sporov s pašnima skupnostima Mala in Gojška planina, nenazadnje pa se kandidat utegne izkazati tudi kot kuhinjski pomočnik na katerem izmed tamkajšnjih planinskih domov.

Izbranega kandidata obveščamo, naj se na svoje novo delovno mesto zglasi na dan svetega Petra in Pavla, in sicer na križišču, kjer je nekdaj stalo Dolinškovo znamenje v Stahovici, kjer mu bo, pod budnim mentorskim nadzorom preizkušenih pastirjev, v oskrbo in varstvo zaupana juncev in starih krav, ki ga bodo za svojega pastirja izbrale same. Le-te bo moral gnati na planino ter zanje, prek celega mandata oz. pašne sezone, tudi ustrezno skrbeti.

Kandidata obveščamo, da v nastanitvenem objektu ni pralnega stroja, zato ga lahko, skupaj z elektriko in vodo, če prej dobi soglasje sosedov, v košu prinese s seboj.